Бившият държавен глава Росен Плевнелиев предупреди, че политическото говорене на

...
Бившият държавен глава Росен Плевнелиев предупреди, че политическото говорене на
Коментари Харесай

Плевнелиев смята, че Радев може да навреди на идването на Фолкваген

Бившият държавен глава Росен Плевнелиев предизвести, че политическото говорене на президента Румен Радев за договарянията по привличането на немския автомобилостроител " Фолксваген “ да построи в България своя нов цех ще докара до отрицателна реакция от страна на вложителя.

Реакцията на Плевнлиев пристигна, откакто в неделя пред публицисти в Асеновград Румен Радев се опита да изтъкне и свои заслуги в привличането на инвестицията от 1.4 милиарда евро, която в случай че се осъществя у нас и бъде оповестена преди европейските избори, ще донесе доста позитиви на ръководещите от ГЕРБ.

Говорейки по какъв начин е неотложно да има единодушие по значими тематики като привличането на стратегически вложители като " Фолксваген ", Радев уточни по какъв начин е поканил немския президент Франк-Валтер Щайнмайер у нас и е имал доста ползотворни диалози с него.

" Изрично по мое гледище посетихме водещо немско дружество в региона на Пловдив, с цел да може посредством немските медии да стигне до необятната немска общност посланието, че нашият модел на икономическо съдействие е сполучлив, че България е надеждна и перспективна дестинация ", разяснява президентът и разкри, че преди два дни получил от Щайнмайер обнадеждаващо писмо, което е напълно в поддръжка на българското държавно управление. Той добави, че ще е първият, който ще поздрави кабинета, когато подписа контракт със стратегически вложител.

Думите на Радев обаче провокираха острите реакции на предшественика му Росен Плевнелиев, който в това време не реагира по никакъв метод, когато министър председателят Бойко Борисов в две тв излъчвания се похвали какъв брой доста прави държавното управление, с цел да притегли " Фолксваген ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР