Бившият член на Управителния съвет на БФБиатлон Мария Манолова и

...
Бившият член на Управителния съвет на БФБиатлон Мария Манолова и
Коментари Харесай

Скандал и в биатлона: Валят обвинения, призоваха за финансова проверка и промени

Бившият член на Управителния съвет на БФБиатлон Мария Манолова и някогашният национал Красимир Анев дадоха специфична конференция, на която разясниха настоящите проблеми в централата и в спорта.

Манолова прикани да се направи финансова инспекция на федерацията поради погрешно консумиране на средства. Чрез обстоятелства и данни тя описа за безредните решения и упрекна президентът Екатерина Дафовска в еднолично ръководство.

Според Манолова, федерацията по биатлон получава средства за присъединяване в интернационалните надпревари от Международния съюз, а регистрира разноските в цялостен размер пред Министерството на спорта без да маха парите от Международната централа.

Бившата състезателка прикани и за инспекция на материалната база на федерацията, защото няма доклад за ски, патрони, екипировка и други.

"Защо оборудването, предоставена от Международната федерация се продава, а не се дава на клубовете да вземем за пример. Няма бистрота на наличните средства. Всички решения се взимат еднолично от госпожа Дафовска ", добави Манолова.

На 14 април следва Общо отчетно-изборно заседание на БФБиатлон, а олимпийската шампионка Екатерина Дафовска е единственият претендент за нов мандат.

"Нашата федерация има належаща потребност от нещо съществено, което да се случи. Надявам се Министерството на спорта да обърне внимание ", сподели още Манолова.

Тя е участвала на Световното състезание преди две години в Антхолц-Антерселва (Италия) и сподели, че е видяла в първия тим "нещо нечистоплътно, държание, което е неприемливо за елитни състезатели ".

"Имаме 5-6 спортисти в първия тим, а се изразходват 1 милион лв.. Двамата съветски треньори получават по 10 хиляди лв. на месец заплата. Значи има пари, само че те не се употребяват оправдано ", добави някогашният член на УС.

Красимир Анев пък сподели, че от две години е отвън биатлона, а името му към момента се намесва в кавги.

"Аз не съм никаква съпротива. Нямам цели да бъда част от Управата на федерацията, даже част от управлението на клуб. Вече две години не съм част от биатлона, само че името ми все е замесвано в кавги от Екатерина Дафовска. Аз съм за честността, да се работи транспарантно, средствата да се изразходват оправдано и да се реализират резултати. Аз моите триумфи съм ги постигнал макар Екатерина Дафовска, а не с помощта на нея ", разяснява Анев.

"Тя постоянно всяка есен или преди Нова година излиза с позиция, че не доближават парите и чака финансиране, което значи липса на вярно обмисляне. Имам възприятието, че на тази федерация и 5 милиона лв. да се дадат няма да й стигнат. Федерацията не е частна компания, а съдружие на клубовете с нестопанска цел ", добави някогашният биатлонист.

Той разкри, че на Общото заседание за 2017/2018 са били регистрирани 1 900 000 лв. разноски, което е голяма сума.

Анев сподели, че като играч всяка година с резултати е защитавал самостоятелно финансиране пред Министерството, а за годината преди Игрите в Пьончан 2018 то е била сред 40 и 50 хиляди лв..

"Моят зов е да се направи проверка на федерация и да се види дали целеустремено се изразходват националните пари. Аз устоях тези 6-7 години, тъй като постигах резултати, другояче бих си тръгнал по-рано. Аз към този момент виждам резултатите. Да, има достижения при младежите, само че при такова финансиране и подготовка в чужбина трябваше да са по-добри. Някой би трябвало да потърси сметка на това управление ", сподели Красимир Анев.

Според него федерацията би трябвало да се ръководи от предприемач, който да оказва помощ на спорта и да работи без заплата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР