Бившият член на бордна на директорите на Терем АД Стоил

...
Бившият член на бордна на директорите на Терем АД Стоил
Коментари Харесай

Караниколов действа неадекватно и застрашава националната ни сигурност според Стоил Яков

Бившият член на бордна на шефовете на " Терем " АД Стоил Яков съобщи пред bTV, че дейностите на министъра на стопанската система Емил Караниколов във връзка с проблема " Дунарит " са несъответстващи.

 Мъгла към собствеността на
Мъгла към собствеността на " Дунарит "

Дълговете на " Дунарит " са най-вече към КТБ

Според Яков е неприемливо страната да се намесва в бизнеса и в този съответен частен спор. " Правителството в лицето на министъра на стопанската система няма работа там ", съобщи Яков и попита какви за аргументите на Караниколов да бъде толкоз угрижен за " Дунарит " - " поради облагата на сдружението, поради обезпечената работа години напред, поради положителното положение на сдружението или поради това, че служащите си взимат постоянно заплатата... Ако министърът е толкоз угрижен за служащите и бюджета и това е единственият му претекст, тогава за какво не е угрижен за " Лукойл, където за 10 години има 60 милиарда оборот и 0 лева налог облага " , добави Яков.

Яков изясни в резюме обстановката към " Дунарит ". Според него е имало цесия сред " Дунарит " и друго сдружение, а държавното управление, посредством квесторите на КТБ, е обжалвало цесиите като противозаконни. Следователно, в резултат на това обжалване, е било обикновено, до момента в който трае този правосъден спор, там да не се правят заплащания. По думите на Яков обаче тук идва най-голямата неточност на страната - " страната, посредством министъра на стопанската система и Държавната консолидационна компания (ДКК), изкупува тези отговорности, заплаща ги на КТБ, а КТБ ще обезпечи и удовлетвори едната страна в този спор, посредством неразбираемо какви активи. След което обаче си задаваме въпроса за какво активите не са изплатени - тъй като същата страна, посредством същите тези синдици, оспорват същите тези цесии, които, плащайки ги, ги признава като противозаконни ".

 Съдът е спрял вписването на „ Емко” като притежател на „ Дунарит”
Съдът е спрял вписването на „ Емко ” като притежател на „ Дунарит ”

Фирмата остава благосъстоятелност на Цветан Василев...

Според Яков страната няма място в този спор. Държавата трябвало само да основава сигурна и постоянна среда за развиване на бизнеса, а дейностите на Емил Караниколов били тъкмо противоположните.

По думите на Яков дейности на Караниколов са несъответстващи. Те давали неприятни сигнали както за бизнеса и сектора в страната, по този начин и за задграничните вложители у нас. " Той споделя на сътрудниците на нашите компании - внимавайте, че средата в България не е сигурна. Вашите български сътрудници на следващия ден могат да бъдат сложени в неспособност да си изпълнят договорите... Сигналът във вътрешността към другите в този отрасъл е - внимавайте, на следващия ден може да сте вие ". По този метод Караниколов застрашавал националната ни сигурност, безапелационен е Яков.

 Държавата желае да придобие
Държавата желае да придобие " Дунарит "

Караниколов подсигурява, че ще се резервира работата на завода и чиновниците ще останат

Бившият член на бордна на шефовете на " Терем " АД вижда във всичко това опит страната да национализира сдружението. " Как може министърът да избави сдружението ", запита реторично Яков, добавяйки, че Караниколов си опонира във всяко едно свое изявление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР