Бившият член на Бийтълс Пол Маккартни отдаде почит на Робърт

...
Бившият член на Бийтълс Пол Маккартни отдаде почит на Робърт
Коментари Харесай

Почина любимият на "Бийтълс" фотограф

Бившият член на " Бийтълс " Пол Маккартни отдаде респект на Робърт Фрийман, един от желаните фотографи на групата, който умря в петък на 82-годишна възраст, заяви Българска телеграфна агенция.

" Той беше пожеланият ни фотограф, сътворил едни от най-емблематичните корици на албумите ни ", написа в уеб страницата си сър Пол, научавайки за кончината на Фрийман.

По неговите думи Фрийман е бил незабравим създател с автентичен почерк. " Този извънреден човек ще ми липсва, само че ще запазя постоянно в себе си хубавите мемоари за него! ", написа музикантът.

Роденият на 5 декември 1936 година Фрийман беше създател на кориците на тавите на " Бийтълс " With The Beatles (1963), Meet the Beatles (1964 в САЩ), Beatles for Sale(1964) Help!(1965) и Rubber Soul (1965).

" Хората постоянно си мислеха, че корицата на Rubber Soul e била снимана във фотостудио. Всъщност Робърт много небрежно ни снима в коридора на хотела ни, като естествената светлина падаше от прозорците. Цялата фотосесия не продължи повече от половин час! ", спомня си сър Пол.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР