Бившият британски премиер Дейвид Камерън, който ще остане в историята

...
Бившият британски премиер Дейвид Камерън, който ще остане в историята
Коментари Харесай

Камерън не съжалява за референдума за Брекзит, но мисли за това всеки ден

Бившият английски министър председател Дейвид Камерън, който ще остане в историята като министър председателят, поради който се случва Брекзит, сподели, че не съжалява, че е провел референдум за излизането на Англия от Европейския съюз, макар че всеки ден мисли за последствията от това, съобщи Агенция Франс Прес.
 
Worst PM in recent history, Cameron, is right people will never forgive him but it wasn’t just his Brexit tactical catastrophe. The charge sheet also includes austerity, ruining services, welfare cuts, Go Home vans, stealing over-75s free TV, Libya...
— Kevin Maguire (@Kevin_Maguire)

Камерън показа, че се безпокои за това, което крие бъдещето. Бившият министър председател за първи път приказва по въпроса. Той го направи пред вестник " Таймс " преди излизането на записките му в четвъртък, озаглавени " For the record ".
 
Good news! It's behind the paywall so you don't have to read it. He has a mild pop at Johnson & Gove, that's it. You've missed nothing. Enjoy your weekend. (And remember: the fewer books he sells, the more money Rupert Murdoch loses)
— Carole Cadwalladr (@carolecadwalla)

Камерън даде обещание референдума за Брекзит, с цел да се опита да успокои евроскептичното крило в Консервативната си партия пред възхода на еврофобите и антиимигрантите от Партията за самостоятелност на Обединеното кралство, водена от Найджъл Фараж. На референдума през юни 2016 година 52 % от британците се оповестиха за Брекзит. Три години по-късно въпросът продължава да разделя обществото и Брекзит към момента няма. Вместо това Англия е потопена в политическа рецесия, а договарящите с Брюксел се пробват да реализират компромис, с цел да се избегне корав Брекзит.

Камерън споделя, че в записките си се пробва да изясни, че организирането на референдума не е било взето с лека ръка решение , само че в същото време признава, че е бил подложен на голям политически напън. Той споделя, че някои хора нямало да му простят поради организирането на референдума, а други за това, че го е провел и изгубил, само че има и хора, които са удовлетворени, че той въпреки всичко е извършил обещанието си за сходен референдум.

Според Камерън Брекзит без договорка ще бъде нещо неприятно. Той изрази вяра, че това няма да стане и сподели, че не може да се изключи и разновидността за втори референдум, с цел да се излезе от рецесията, тъй като " ние сме притиснати ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР