Бившият британски премиер Борис Джонсън заяви, че няма доказателства умишлено

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън заяви, че няма доказателства умишлено
Коментари Харесай

Джонсън не вижда доказателства умишлено да е лъгал парламента за Партигейт

Бившият английски министър председател Борис Джонсън съобщи, че няма доказателства съзнателно да е подвел законодателите по отношение на, провеждани в кабинета му по време на Коронавирус локдауните, оповестява " Ройтерс ".

Джонсън напусна " Даунинг стрийт " през септември предходната година. проверява изказванията му, направени пред Народното събрание през декември 2021 година

Проучва се дали някогашният министър председател съзнателно е опитал да заблуди законодателите по отношение на противозаконните събирания, провели се в офиси и резиденции на " Даунинг стрийт ", на някои от които е участвал самият той, когато е декларирал, че разпоредбите не са били нарушавани и са били следвани напътствията за COVID-19.

В своя доказателствен документ от 52 страници, показан на комисията, Джонсън показва, че приема, че Камарата на общините е била подведена от изказванията му, само че отхвърля обвиняването, че съзнателно е излъгал Народното събрание.
 Парламентарна комисия ще проверява Борис Джонсън
Парламентарна комисия ще проверява Борис Джонсън

Ще се ревизира дали е излъгал Народното събрание за така наречен " партигейт "

" От това следствие излиза наяве, че въобще няма доказателства, които да поддържат изказванието, че съзнателно или неразумно съм подвел Камарата ", акцентира той.

Джонсън отбелязва, че нито един документ не демонстрира, че той е бил предизвестен, че някое от събитията е нарушило противоепидемичните ограничения.

Комисията би трябвало да разпита персонално някогашния английски водач, когато той даде устни показания по време на съвещание в сряда.

В центъра на следствието са изказвания, направени от Джонсън пред Народното събрание през декември 2021 година по отношение на празненства на " Даунинг стрийт ", когато ограниченията за справяне с ковид забраняваха на хората да напущат домовете си и да се събират на закрито.
 Разследването по английския
Разследването по английския " Партигейт " завърши със 126 санкции

Борис Джонсън не е получил съобщение за друга санкция

В промеждутъчен отчет, оповестен по-рано този месец, депутати от комисията обявиха, че Джонсън може да е подвел Народното събрание четири пъти и подчертаха, че нарушаването на разпоредбите е трябвало да бъде " явно " за някогашния министър председател.

На уеб страницата си комисията показва, че писменото изказване на Джонсън не съдържа " нови документални доказателства ".

Комисията ще прегледа деликатно спомагателните причини, показани от господин Джонсън, и ще отговори на тях в окончателния си отчет, добавя се в официалното съобщение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР