Бившият британски премиер Борис Джонсън прекъсна почивка на Карибските острови,

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън прекъсна почивка на Карибските острови,
Коментари Харесай

Борис Джонсън прекъсна почивка на Карибите, за да участва в надпреварата за премиер

" Бившият английски министър председател Борис Джонсън прекъсна отмора на Карибските острови, с цел да вземе присъединяване в конкуренцията за водач на Консервативната партия и министър-председател на Обединеното кралство ", написа лондонският в. " Дейли телеграф ".

Според данни на изданието Джонсън към този момент е почнал сондажи в партията за връщането си на " Даунинг стрийт " 10. " По думите му единствено той може да обезпечи победа на консерваторите при парламентарните избори, предстоящи през 2023 година ", написа още вестникът.

" Джонсън също е призовал някогашния финансов министър и екссъперник за поста министър председател на Англия на подалия през вчерашния ден оставка министър-председател Лиз Тръс  Лиз Тръс Мери Елизабет (Лиз) Тръс е английски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 година в Оксфорд в - Риши Сунак да обединят старания и дружно да изведат партията и страната от рецесията ", добави " Дейли телеграф ".

Тръс на 20 октомври подаде оставка и като министър председател, и като водач на партията. Консерваторите започнаха процедура по избирането на неин правоприемник на поста.

Според разпоредбите гласуването се организира в няколко кръга. Членовете на парламентарната група избират измежду издигнатите кандидатури. Депутатите гласоподават, до момента в който не останат двама кандидати за поста. След това новият водач на партията се избира от членската маса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР