Бившият британски губернатор на Хонконг лорд Патън призова ЕС да

...
Бившият британски губернатор на Хонконг лорд Патън призова ЕС да
Коментари Харесай

Бившият британски губернатор на Хонконг лорд Патън призова ЕС да не се споразумява с Китай

Бившият английски губернатор на Хонконг лорд Патън прикани Европейски Съюз да анулира спорното си комерсиално съглашение с Китай , защото " плюе в лицето на правата на индивида ", пишат английски медии.

Призивът е откакто през вчерашния ден в трагична ескалация на репресии на Китай против опозицията в града.

Лорд Патън съобщи, че в случай че Европейски Съюз продължи икономическата договорка с Китай , която към момента не е утвърдена от Европейския парламент, ще се " подиграе " с упоритостите на Европа да бъдат възприемани съществено като световен и стопански състезател .

В мнения, предопределени против Германия , която е основен бранител на договорката , лорд Патън изясни: " За всички европейски политици, откъдето и да идват, си коства да напомним, че еврейската общественост по целия свят е откровена за Синцзян и особено обърна внимание на приликите сред протичащото се в този район през днешния ден и Холокоста през 40-те години. "

Икономическата договорка ще разреши на европейските компании да работят в Китай с електрически коли, телекомуникационни облачни услуги и избрани действия, свързани с въздушния и морския превоз.

Също по този начин ще им бъде разрешено да имат напълно звена в автомобилния бранш, доста финансови услуги, частни лечебни заведения, реклама, недвижими парцели, екологични услуги, канализация.
 Европейски Съюз няма да обвързва вложения и права на индивида в връзките с Китай
Европейски Съюз няма да обвързва вложения и права на индивида в връзките с Китай

Но е надълбоко угрижен за ареста на 53 политически деятели в Хонконг

" Със сигурност е немислимо Европейският парламент да може да поддържа мизерния план на съглашение , което Европейската комисия желае да подпише с Пекин. Това е голям стратегически гаф в миг, когато президентът Байдън ще се пробва да образува интернационално партньорство на демократичните демокрации , с цел да се оправи със затормозяващото неприятно държание и нападението над нашите интернационалните правила от китайските комунисти ".

" Не би трябвало да се стремим да сдържаме Китай, а да ограничим китайската комунистическа партия ".

Коментарите му са и откакто американски юрист по правата на индивида Джон Кланси беше измежду над 50 души , задържани през вчерашния ден в Хонконг . Той също бе арестуван по съмнение за " подривна активност ", откакто полицията за национална сигурност претърси адвокатската му адвокатска фирма, която е известна с воденето на каузи за човешки права в някогашната английска колония.

Кланси, който бе пуснат под гаранция през днешния ден , е първият жител на Съединени американски щати, задържан според драконовския нов закон за сигурност , който Пекин наложи на Хонконг предходната година.

" Продължавайте да работите за демокрацията и правата на индивида в Хонконг ", сподели той пред публицисти, когато бе отведен, няма мнения откакто бе освободен.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк на десетки хонгконгски демократи, изразявайки яд, че американец е измежду арестуваните.

Помпео упорства задържаните в сряда, " да бъдат освободени неотложно и абсолютно ". " Съединени американски щати няма да стоят със скръстени ръце , до момента в който хората в Хонконг страдат под комунистическо подтисничество ", съобщи Помпео.

Той разяснява, че " това е нахлуване против хонконгския народ ".
 Китай предизвести Съединени американски щати, че ще платят висока цена за намесата си
Китай предизвести Съединени американски щати, че ще платят висока цена за намесата си

Китай скастри и Англия " да изостави колониалистките си привички "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР