Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро призна за някои грешки по

...
Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро призна за някои грешки по
Коментари Харесай

Болсонаро призна, че е допуснал някои грешки по време на мандата си


Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро призна за " някои неточности " по време на мандата си пред свои последователи в Съединени американски щати, демонстрира публикуван през днешния ден видеозапис, съобщи Франс прес.

" През тези четири години всеки ден беше понеделник. Имаше ли пропуски, да, разумно е. Направихме някои неточности ", сподели Болсонаро на своите последователи, сниман на видео, оповестено от осведомителния портал " Метрополис ".

Бившият крайнодесен президент напусна Бразилия на 30 декември, два дни преди предаването на властта на левия си правоприемник Луиз Инасио Лула да Силва, който го победи на президентските избори през октомври.

В фрагмента, оповестен от новинарския уебсайт " Метрополис ", неговите последователи го поучават да не се връща в Бразилия, където Върховният съд неотдавна го включи в следствие за ролята му в погромите на административни здания на 8 януари.

На този ден хиляди последователи на Болсонаро нахлуха в президентския замък, Конгреса и Върховния съд, отказвайки да признаят изборните резултати.

„ Съжалявам за случилото се “, сподели Болсонаро, наричайки събитията „ невъобразими “.

По време на размириците бяха унищожени инфраструктура, скъпи творби на изкуството и мебели, които са част от националното завещание.

Близо 1200 души бяха изпратени в пандиза за дейности, квалифицирани като " терористични " от държавното управление на Лула, което е на поста от 1 януари.

Жаир Болсонаро, който остана изолиран и съвсем не се е изказвал през последните си седмици на поста, осъди „ погромите “ и отхвърли всякаква причастност към тях.

По време на трагичната рецесия с КОВИД-19, която лиши живота на минимум 687 000 души в Бразилия, неговата липса на съпричастност шокира огромна част от популацията и подтикна парламентарна анкетна комисия да изиска обвиняване против него за „ закононарушения против човечеството “.

По време на неговия мандат междинното годишно обезлесяване в бразилската Амазония също скочи със 75,5 % по отношение на предходното десетилетие.

Той също по този начин е упрекван в разточителни разходи по време на мандата си.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР