Бившият бранител на Ливърпул Стивън Уорнък смята, че Юрген Клоп

...
Бившият бранител на Ливърпул Стивън Уорнък смята, че Юрген Клоп
Коментари Харесай

Бивш бранител на Ливърпул: Мане, Салах и Фирмино трябва да почиват

Бившият защитник на Ливърпул Стивън Уорнък счита, че Юрген Клоп би трябвало да даде отмора на Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино този сезон или рискува те да се преуморят.

Триото на Ливърпул в офанзива има по над 50 мача на човек за клуба от началото на миналата акция, до момента в който и тримата бяха с националните си тимове по време на лятната пауза. „ Червените “ измъкнаха сложен триумф при визитата на Саутхемптън с 2:1 в събота, единствено три дни след триумфа си над Челси за Суперкупата на Европа, и Уорнък има вяра, че мърсисайдци могат да изпитат усложнения през актуалната акция, в случай че не ротират нападателите си.

„ Мисля, че Клоп е наясно, че ще бъде тежко, когато си замесен в седем съревнования на старта на сезона “, стартира някогашният състезател на „ алените “.

„ Идват нови мачове, и от директно след края на Копа Америка и Купата на Африка. Той знае чудесно, че играчите ще се нуждаят от отмора в даден стадий от сезона. Клоп към този момент приказва намерено за това по какъв начин би трябвало да откри време през сезона, да даде отмора на Салах, Мане и Фирмино ".

Кога ще избере да го направи? Вероятно, към ФА Къп. Ако може да я даде преди този момент, може би ще му се наложи да го стори. Той разполага с Дивок Ориги, Джердан Шакири и Риан Брустър, които ще играят през сезона. Той има вариантите, въпросът е по кое време ще се обърне към тях “, добави той.

Ливърпул се изправя вкъщи против Арсенал в събота, като единствено головата разлика разделя двата тима на върха във Висшата лига. Уорнък е на мнение, че играчите би трябвало да се ротират, той чака "мърсисайдци " да започват със Салах, Мане и Фирмино в предни позиции против „ топчиите “, а Ливърпул е насочен към слагането на клубен връх от 12 поредни победи в Премиършип.

„ Те би трябвало да са подготвени за огромните мачове. Никога няма да си на 100% в даден дуел, само че колкото се може по-близо до това, той се нуждае от тях “, приключи Уорнък. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР