Бившият безспорен световен шампион в полутежка и тежка категория Ивендър

...
Бившият безспорен световен шампион в полутежка и тежка категория Ивендър
Коментари Харесай

Холифийлд: Мейуедър никога не е бил безспорен шампион

Бившият неоспорим международен първенец в полутежка и тежка категория Ивендър Холифийлд счита, че Флойд Мейуедър-младши е популярен войник. Също по този начин той отбелязва, че към този момент пенсионираният крал на многомилионните покупко-продажби в никакъв случай не е правил опит да стане неоспорим първенец, в която и да е категория.

Мейуедър завоюва трофеи в категории супер-перо, лека, супер-лека, полусредна и супер-полусредна - само че той в никакъв случай не е бил неоспорим първенец в някоя от тях.

Най-близко до това да разчисти напълно дадена дивизия Мейуедър беше през 2015 година, когато победи Мани Пакиао в борбата им в полусредна категория за купите на WBC, WBA и WBO. След борбата, обаче, Мейуедър отхвърли да заплати таксата за санкциониране на WBO и купата му беше отнета.

Вече пенсионираният боксьор е горделив от обстоятелството, че е спечелил купата на WBC в пет разнообразни дивизии, само че Холифийлд счита, че това не е задоволително. Според него Флойд е трябвало да се бие и с другите първенци в петте категории.

"Моето мнение е, че той е популярен войник, само че в действителност не можем да кажем, че е неоспорим първенец. Трябва да вземеш всички трофеи в дадена категория, с цел да бъдеш неоспорим първенец. Не можеш просто да се хвалиш с колана на WBC и да смяташ, че това е задоволително ", съобщи Холифийлд.

"Голямо достижение е да имаш всички колани, а освен един. Аз желаех да бъде неоспорим първенец и в този момент гордо мога да кажа, че съм бил неоспорим първенец на света. Откакто Мохамед Али се пенсионира, никой не беше ставал неоспорим първенец. И по този начин, до момента в който Майк Тайсън не стана първият, по-късно Бъстър Дъглас, по-късно и аз, след това Ридик Боу и най-после Ленъкс Люис. Това са петима боксьори, които отделиха от своето време и споделиха: "Не желая просто да бъде един от първенците - желая да бъде неоспорим първенец, с цел да знаят всички, че аз съм най-хубавият ", добави Холифийлд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР