Бившият безспорен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18

...
Бившият безспорен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18
Коментари Харесай

Фюри се изцепи: Вече знам, че ще нокаутирам Уайлдър

Бившият неоспорим първенец в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 KO) беше един от директните наблюдаващи, които видяха по какъв начин Дионтей Уайлдър се възвръща от тежкия за него седми рунд, с цел да резервира купата си в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC).

Уайлдър съвсем падна в нокдаун по време на седмия рунд, само че съумя да се съвземе и да обърне срещата в своя изгода. По време на дуела американеца смъкна на пода кандидата Луис Ортис на три пъти и в последна сметка нокаутира непобедения преди този момент боксьор посредством мощен ъперкът в края на 10-ия рунд.

Уайлдър мина през огъня, само че нокаутира Ортис

След като следи последната победа на Уайлдър, Фюри е уверен, че може да победи американеца преди последния гонг.

"Това беше страхотна среща. Уайлдър се показа добре, само че към този момент съм сигурен, че мога да го победя. Всичко, което видях в този дуел, работи в моя изгода. Веднъж му дадох обещание, че бих го нокаутирал когато и да е и на всяко място. А след последната му среща към този момент знам, че това е 100 % правилно. Ако той в миналото се бие с мен, ще го нокаутирам ", съобщи Фюри.

Тайсън Фюри е отвън кръга откогато шокира света на бокса, побеждавайки първенеца на WBO, IBO, WBA и IBF Владимир Кличко през ноември 2015-а година. Понастоящем британеца тренира интензивно за завръщането си на кръга през идващите месеци.

Уайлдър: Показах на всички, че мога да поема удар

Интересно е да отбележим, че няколко месеца след тази победа Фюри пътува до Съединени американски щати, с цел да се изправи лице в лице с Уайлдър и да замени закани с него след една от успехите на американеца над Артур Шпилка в Бруклин, Ню Йорк.

Тогава двамата боксьори влязоха в вербален конфликт, само че до война на кръга по този начин и не се стигна. Впоследствие Фюри се бори с меланхолия и в последна сметка загуби всичките си трофеи заради неактивност и корист със неразрешени субстанции.

Британеца неотдавна си върна професионалния боксов лиценз и се оглежда за сериозен дуел в края на тази или началото на идната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР