Бившият банкер Цветан Василев съди бившия главен прокурор Иван Гешев

...
Бившият банкер Цветан Василев съди бившия главен прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Цветан Василев съди Иван Гешев в Кипър

Бившият банкер Цветан Василев съди някогашния основен прокурор Иван Гешев в Кипър. Това заяви самият Василев на интернет уеб страницата си.

Цветан Василев, който се намира в Сърбия, е обвиняем по делото за банкрута на КТБ дружно с още 17 души. На 22 януари Софийският градски съд позволи на прокуратурата да издаде Европейска заповед за неговия арест по второто дело против него - по обвиняване за пране на пари.

" През 2023 година заведох дело в Република Кипър против едно юридическо и четири физически лица на съображение " скрит план за машинация " (conspiracy to defraud) - " Бейкър Тили-Кипър ", Антониос Василиу, Марк Уилсън, Джордж Малоуни и някогашния към този момент основен прокурор на България Иван Стоименов Гешев. На съвещание през декември предходната година кипърският съд реши, че има пълномощия да прегледа делото всъщност, защото хипотетичната машинация е осъществена на територията на Република Кипър, както и че има задоволително доказателства за обосновано съмнение за " скрит план за машинация ", написа Василев и ползва документ, на което в действителност личат изредените имена, в това число и това на Гешев.

Според Василев по делото за банкрута на КТБ прокуратурата е приложила съмнителна съдебно-счетоводна експертиза, която била осъществена от компанията " Бейкър Тили Кииту и партньори-Кипър ".

" От години, в серия свои изявления, лицето Иван Стоименов Гешев тръби " заключенията " ѝ, на които се основава обвинителният акт по делото КТБ. Във връзка с желае ми, от компанията " Бейкър Тили-Кипър " настояват, че нямат нищо общо със съответната експертиза. Според тях единствената им роля била да посочат специалисти на база на критерии, подадени от прокуратурата. Наред с това показват, че логото на компанията им е попаднало на експертизата по простъпка. Същевременно, един от ответниците по делото направи писмени признания, че методологията за експертизата е подадена от българската прокуратура. Освен това, експертизата е осъществена единствено по документи, подадени от прокуратурата. С други думи, експертизата е не просто негодна - тя е манипулирана по указания на прокуратурата ".

" Тъй като действието, въпреки и по указания на Иван Гешев, е осъществено на територията на Република Кипър, способен е кипърският съд. Казано на езика на Иван Гешев - следва му среща с европейското правораздаване ", приключва Василев и ползва линк към свое изявление във " Facebook " от 17 януари, в което споделя детайлности за, съгласно него, скалъпената по указания от Иван Гешев счетоводна експертиза по делото за банкрута на КТБ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР