Бившият банкер Цветан Василев съди бившия главен прокурор Иван Гешев

...
Бившият банкер Цветан Василев съди бившия главен прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Цветан Василев съди бившия главен прокурор Иван Гешев в Кипър

Бившият банкер Цветан Василев съди някогашния основен прокурор Иван Гешев в Кипър. Това заяви самият Василев на интернет уеб страницата си. 

Цветан Василев, който се намира в Сърбия, е обвиняем по делото за банкрута на КТБ дружно с още 17 души. На 22 януари Софийският градски съд позволи на прокуратурата да издаде Европейска заповед за неговия арест по второто дело против него - по обвиняване за пране на пари.

" През 2023 година заведох дело в Република Кипър против едно юридическо и четири физически лица на съображение " скрит план за машинация " (conspiracy to defraud) - " Бейкър Тили-Кипър ", Антониос Василиу, Марк Уилсън, Джордж Малоуни и някогашния към този момент основен прокурор на България Иван Стоименов Гешев. На съвещание през декември предходната година кипърският съд реши, че има пълномощия да прегледа делото всъщност, защото хипотетичната машинация е осъществена на територията на Република Кипър, както и че има задоволително доказателства за обосновано съмнение за " скрит план за машинация ", написа Василев и ползва документ, на което в действителност личат изредените имена, в това число и това на Гешев.

Според Василев по делото за банкрута на КТБ прокуратурата е приложила съмнителна съдебно-счетоводна експертиза, която била осъществена от компанията " Бейкър Тили Кииту и партньори-Кипър ".

" От години, в серия свои изявления, лицето Иван Стоименов Гешев тръби " заключенията " ѝ, на които се основава обвинителният акт по делото КТБ. Във връзка с желае ми, от компанията " Бейкър Тили-Кипър " настояват, че нямат нищо общо със съответната експертиза. Според тях единствената им роля била да посочат специалисти на база на критерии, подадени от прокуратурата. Наред с това показват, че логото на компанията им е попаднало на експертизата по простъпка. Същевременно, един от ответниците по делото направи писмени признания, че методологията за експертизата е подадена от българската прокуратура. Освен това, експертизата е осъществена единствено по документи, подадени от прокуратурата. С други думи, експертизата е не просто негодна - тя е манипулирана по указания на прокуратурата ".

" Тъй като действието, въпреки и по указания на Иван Гешев, е осъществено на територията на Република Кипър, способен е кипърският съд. Казано на езика на Иван Гешев - следва му среща с европейското правораздаване ", приключва Василев и ползва линк към свое изявление във " Facebook " от 17 януари, в което споделя детайлности за, съгласно него, скалъпената по указания от Иван Гешев счетоводна експертиза по делото за банкрута на КТБ.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР