Бившият български футболист Илиан Стоянов, който от дълги години живее

...
Бившият български футболист Илиан Стоянов, който от дълги години живее
Коментари Харесай

Илиан Стоянов: Аз ще бъда първия критик и опозиционер, ако следващият президент на БФС не работи така, както е обещал

Бившият български футболист Илиан Стоянов, който от дълги години живее и работи в Япония, излезе с обява в обществените мрежи по-малко от 24 часа преди дълго чакания Конгрес на БФС, в която изрази вяра, че след утрешния ден футболът ни ще тръгне в такава посока, че той и неговите сътрудници да им се прииска да се върнат у нас, с цел да оказват помощ.

Припомняме ви, че бранителят, чиято кариера мина и през Левски, и през ЦСКА, в месеците преди изборите за президент на централата беше измежду кандидатите за поста, само че след това се отхвърли, заявявайки поддръжката си за екипа на Димитър Бербатов и по-конкретно за един от неговите членове - Стилиян Петров.

В същото време по-малко от ден преди Конгреса Стоянов се разгласи изрично срещу кандидатурите на своя някогашни съотборник Георги Иванов-Гонзо, Михаил Касабов и Петьо Костадинов, като също така разкритикува и мажоритарния притежател на ПФК Левски Наско Сираков поради неналичието му на изразена позиция преди Общото заседание на БФС.

Позицията на Илиан Стоянов:

" Иска ми се българският футбол от на следващия ден да тръгне по такава посока, че на такива като мен да им се желае да се върнат и да оказват помощ с каквото могат. Признавам, че виждам български футбол съвсем напук, гледката е несравнима с това, което дават малките екрани от другите шампионати. Иска ми се всички към 500 клуба, които ще дефинират новия президент на БФС изрично да потърсят пътя към Европа. Държавата ни от дълго време е в Европейски Съюз, а футбола ни си стои на Балканите и то на най-долното равнище. Не ми се изпада в дребнотемие, само че мощно искам младата и свежа управническа кръв да покаже какво може. Дано клубовете схванат, че с ръководителите от последните 18 години няма по какъв начин да вдигнат равнището си и да вземат участие в почтена конкуренция и да са част от гледаем артикул.

Успех на всички претенденти без Гонзо и Касабов! В които не виждам капацитет, нито морал, да бъдат част от новото. Както и в Петьо Костадинов, който е от същото крило.

Недоумявам по какъв начин при заявената от притежателя на Левски цялостна бистрота, по какъв начин той не намира за належащо да уведоми ентусиастите по отношение на позицията на клуба на конгреса. Може би чака разградски указания?

Накрая стоя с името си и престижа си и заявявам, че ще бъда първия критик и опозиционер, в случай че идващия президент на БФС не работи по този начин, както е заречен! В тази работа няма другари, футболът ни се нуждае от експерти, от почтени и открити хора "





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР