Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц беше признат за виновен в

...
Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц беше признат за виновен в
Коментари Харесай

Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц бе признат за виновен в лъжесвидетелстване

Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц беше приет за отговорен в лъжесвидетелстване в политически упрекнат развой, който обхвана австрийската власт през последните шест месеца.

В с присъда, произнесена в петък вечерта във Виена, арбитър Михаел Радастич връчи на Курц – 37-годишен, в миналото приветстван като чудото на европейската консервативна политика – осем месеца условна присъда с прибавен тригодишен изпитателен период.

Съгласно австрийското законодателство, решението няма да има правна мощ, до момента в който не бъдат изчерпани опциите за обжалване на Kurz. Бившият австрийски водач сподели, че е бил " непозволено приет за отговорен " и че процесът е бил провокиран от " политически съперници ". Адвокатът му сподели, че ще апелира присъдата.

Делото против Курц, формирано от австрийски прокурори преди повече от две години, се концентрира върху изказвания, които той е направил през 2020 година пред парламентарна проверяваща комисия, проверяваща корупцията в неговото държавно управление.

К...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР