Бившият австралийски премиер Кевин Ръд поиска правителството да разследва медийното

...
Бившият австралийски премиер Кевин Ръд поиска правителството да разследва медийното
Коментари Харесай

Бивш австралийски премиер иска разследване срещу Рупърт Мърдок

Бившият австралийски министър председател Кевин Ръд изиска държавното управление да проверява медийното въздействие на притежаваната от Рупърт Мърдок група Нюз корп и за два дни получи над 46 000 подписа в подписка с този апел, съобщи Ройтерс.

С тази подписка Ръд, който беше министър председател на Австралия от 2007 до 2010 година и за малко през 2013 година, приканва Народното събрание да сътвори анкетна комисия, която да проверява "злоупотребите на медийния монопол в Австралия, по-специално на медиите на Рупърт Мърдок ", предава Българска телеграфна агенция.

"Истината е, че Мърдок се е трансформирал в нахален израстък върху нашата народна власт ", съобщи Ръд в постнато през днешния ден в Туитър видео, в което приканва за поддръжка на петицията, в която се желае и да се създадат рекомендации за поощряване на медийното многообразие.

Подписката ще бъде връчена на Народното събрание на 5 ноември. До момента тя е подкрепена от 46 246 души за два дни.

Ръд е упреквал Мърдок, че вестниците му в Австралия редовно поддържат на избори консерваторите на настоящия министър председател Скот Морисън за сметка на лейбъристите на Ръд.

Австралийският парламент не е задължен да взема под внимание такива петиции и рядко е предприемал дейности по тях, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР