Бившият английски национал Тревър Франсис е починал на 69-годишна възраст,

...
Бившият английски национал Тревър Франсис е починал на 69-годишна възраст,
Коментари Харесай

Почина легендата на английския футбол Тревър Франсис

Бившият британски национал Тревър Франсис е умрял на 69-годишна възраст, заяви някогашният му клуб Нотингам Форест. Франсис е повторен европейски клубен първенец с Форест.

Той е умрял след инфаркт в Испания. Това е втори инфаркт за него., като от този момент той поддържаше незабравим физически режим. Франсис прекарваше половината година в Испания, а другата – в Солихъл. Съпругата му Хелън умря преди шест години. Двамата имат двама синове – Матю и Джеймс.

Той стартира забележителната си кариера през 1970 година в Бирмингам Сити на 16-годишна възраст. До дебюта на през 2019 година той беше най-младият състезател на сините. После играе в Нотингам Форест, Манчестър Сити, Сампдория, Аталанта и Глазгоу Рейнджърс. После той става играещ управител на шотландците. Той приключи кариерата си на състезател през 1994 малко преди 40-я си рожден ден. И я приключи с 632 мача и 235 гола.

Като управител той води Куинс Парк Рейнджърс, Шефилд Уензди, Бирмингам Сити и Кристъл Палас. С Уензди Франсис стига край за ФА Къп и Купата на лигата, и двата изгубени от Арсенал. С Бирмингам също стига край за Купата на лигата.

Тревър Франсис е и първият футболист, счили трансферната преграда от 1 млн паунда. Това се случва през 1979 година когато Форест на Браян Клъф заплаща малко над 1 милиона на Бирмингам за него. Негов гол във финала против Малмьо обезпечава първия КЕШ за британския отбор. Година по-късно той още веднъж печели трофея, въпреки да е контузен за финала.

Франсис има 52 мача и 12 гола за националния тим на Англия. Той взе участие и на Световното състезание през 1982, където вкарва два гола.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР