Бившият американски вицепрезидент Май Пенс каза, че не е взимал

...
Бившият американски вицепрезидент Май Пенс каза, че не е взимал
Коментари Харесай

Майк Пенс изненада медии с неочаквано признание

Бившият американски вицепрезидент Май Пенс сподели, че не е взимал със себе си никакви документи с класифицирана информация, когато е освободил поста си. Подобно изявление на някогашен вицепрезидент нормално не би направило усещане, само че то е значимо, поради обстоятелството, че на 8-ми август сътрудници на ФБР иззеха класифицирани документи и строго секретни материали от имението във Флорида на тогавашния му шеф - някогашния президент Доналд Тръмп, в границите на следствие за вероятни нарушавания на три федерални закона. Тръмп съобщи, че всички конфискувани от сътрудниците документи са били към този момент разкрити, съобщи Асошиейтед прес, представен от Българска телеграфна агенция.

На въпрос на АП дали е взел някаква засекретена информация при освобождението на длъжността си, Пенс съобщи: " Не, доколкото ми е известно ". Въпреки че в листата с предмети, открити в имението Мар-а-Лаго, попадат материали с гриф " строго секретно ", Пенс отхвърли коментар преди изясняването на всички обстоятелства.

Бившият вицепрезидент още веднъж допусна, че следствието е политически стимулирано и прикани основния прокурор и министър на правораздаването Мерик Гарланд да разкрие повече детайлности за това какво е предиздвикало управляващите да извършат претърсването в имението на Тръмп.

Според Пенс единствено по този метод могат да бъдат разсеяни подозренията, които изпитват милиони американци. " Знам, че това не е нормална процедура при едно следствие. Но става дума за невиждани дейности от страна на министерството на правораздаването и смятам, че те заслужават невиждана бистрота ", изясни той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР