Бившият американски президент Доналд Тръмп заяви след повдигането на обвиненията

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп заяви след повдигането на обвиненията
Коментари Харесай

Тръмп след повдигане на обвинението: Това е много тъжен ден за Америка

Бившият американски президент Доналд Тръмп съобщи след повдигането на обвиняванията против него за опитите му да преобърне изхода от изборите през 2020 година, извоювани от Джо Байдън, че това е " доста печален ден за Америка ", съобщи Ройтерс.

" Това е гонене на политически конкурент. Това в никакъв случай не би трябвало да се случва в Америка ", сподели Тръмп преди да се качи на борда на самолета си, с цел да се върне в Ню Джърси след правосъдното съвещание.

Самият Тръмп е упрекван, че употребява държавната власт за политическа полза. Първият от двата импийчмънта против републиканеца Тръмп през 2019 година беше за оказване на напън върху Украйна, с цел да проверява противникът му Джо Байдън от Демократическата партия. Републиканците в Сената го оправдаха за тези обвинявания, напомня Ройтерс.

 

В обвинителния документ от 45 страници Тръмп и шестима съучастници са обвинени в реализирането на няколко схеми за блокиране на предаването на властта на Джо Байдън след загубата на изборите през 2020 година, като кулминационната точка е офанзивата против Капитолия на 6 януари.

 

В обвинителния акт се твърди, че Тръмп е знаел, че изказванията му за необятно публикувани изборни измами са погрешни, само че " все пак ги е повтарял и необятно разпространявал - за да накара умишлено погрешните си изказвания да наподобяват законни, да сътвори интензивна национална атмосфера на съмнение и яд и да подкопае публичното доверие в ръководството на изборите ".

 

Пред съда във Вашингтон Доналд Тръмп пледира невинен  по обвиняването за скрит план за анулация на резултатите от изборите през 2020 година По време на късия развой той говореше безшумно, с цел да удостовери, че не се признава за отговорен, както и че не е бил под въздействието на никакви субстанции.

Пред публицисти по-късно Тръмп разяснява, че това е случай на " гонене на политически конкурент ".

 

Това е третото явяване на някогашния президент за четири месеца като обвинен.

Делото се водеше в същата постройка, където се появиха над 1000 поддръжници на Тръмп, взели участие в протеста. Бившият президент ще бъде освободен при доста минимални условия, които включват възбрана да поддържа връзка със очевидец по делото, с изключение на посредством юрист.

Съдът насрочи съвещание по делото на Тръмп за щурма на Капитолия за 28 август.

 

Бившият президент е бил осведомен за повдигнатото обвиняване.

Това е третият път, когато Тръмп е упрекнат в закононарушение. Той не се признава за отговорен по повдигнатите обвинявания.

 

Доналд Тръмп е любимец за номинация измежду републиканците и макар делата против него, е подготвен да се бори за Белия дом.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР