Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви, че на 21 август

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви, че на 21 август
Коментари Харесай

Тръмп обяви, че на 21 август ще разпространи доклад за изборните измами в щата Джорджия

Бившият американски президент Доналд Тръмп разгласи, че на 21 август ще популяризира обстоен отчет за по този начин наречените от него изборни измами в щата Джорджия на изборите през 2020 година, предава като се базира на негов пост в обществената му мрежа " Трут соушъл ".

След провалянето си на изборите през 2020 година Тръмп неведнъж е правил изказвания, че на тях е имало широкоразпространени измами. Тези изказвания бяха отхвърлени от съдилища, щатски инспекции и членове от личната му администрация, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Междувременно Карлос Де Оливейра, помощникът на Тръмп, който е шеф на имението му Мар а Лаго в Палм Бийч в щата Флорида, пледира през днешния ден почтен в щатския федерален съд по повдигнатите против него обвинявания, че се е опитал да помогне на някогашния президент на Съединени американски щати да скрие секретни документи, взети при напускането на поста, оповестяват американските медии.

Екипът на специфичния прокурор Джак Смит, под чийто контрол се организираше следствието, упрекна служителя му Карлос де Оливейра, че е взел участие в скрит план с Тръмп и персоналния му асистент Уолт Наута, с цел да осуети следствие по отношение на запазването на документите от Тръмп.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР