Бившият американски президент Доналд Тръмп изрази мнение, че Киев е

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп изрази мнение, че Киев е
Коментари Харесай

Тръмп: Киев трябваше да сключи сделка с Путин

Бившият американски президент Доналд Тръмп изрази мнение, че Киев е трябвало " да подписа договорка " с президента Владимир Путин, с цел да се избегне войната в Украйна.

В изявление за подкаста The Clay Travis & Buck Sexton Show Тръмп изрече мнение, че Украйна е трябвало да съобщи Крим, която Русия анексира през 2014 година, или най-малко да откаже участие в НАТО.

Можеха да дадат Крим, можеха да създадат нещо по въпроса с НАТО. Вярвам, че Путин тогава щеше да се съгласи на някаква договорка, само че към този момент надали е подготвен за договаряния. Вече нещата наподобяват много комплицирани. Той [Путин] взривява цялата страна. Имам поради, че желае да завземе цялата територия. И е доста, доста тъжно протичащото се в Украйна. Много, доста тъжно, разяснява Тръмп.

Според него съветският президент не е имал желание да стартира войната, само че " в този момент, към този момент като я почнал, избира да превземе Украйна ".

По време на изявлението Тръмп още веднъж акцентира, че в случай че той беше президент на Съединени американски щати, " съветската инвазия в никакъв случай нямаше да се случи ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР