Бившият американски президент Доналд Тръмп грубо преувеличил“ рентабилността на хотела

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп грубо преувеличил“ рентабилността на хотела
Коментари Харесай

Хотел на Тръмп загубил $70 млн. по време на президентския му мандат

Бившият американски президент Доналд Тръмп „ жестоко преувеличил “ рентабилността на хотела си във Вашингтон, откри следствие, извършено от комитет в Конгреса. От него излиза наяве още, че евентуално са били прикрити „ евентуални спорове на ползи “, съобщи „ Би Би Си “.

Хотел Trump International е изгубил над 70 млн. $ по време на мандата на Тръмп, въпреки че той на собствен ред твърдеше, че е спечелил най-малко 150 млн. $ в интервала. Trump Organization назова отчета „ подвеждащ “.

В изказване на Комисията по наблюдаване и промени към Камарата на представителите на Съединени американски щати документите, предоставени от Администрацията за общи услуги, демонстрират, че Тръмп „ мощно преувеличил финансовото положение “ на хотела.

Загубите принудиха холдинговата компания на Тръмп да инжектира най-малко 24 млн. $, с цел да помогне на усложнения хотел, ситуиран единствено на няколко пресечки от Белия дом.

Докладът сочи още, че Тръмп, наподобява, е „ прикривал евентуални спорове на ползи “, свързани със собствеността му върху хотела.

Учреждението е получило 3.7 млн. $ заплащания от задгранични държавни управления, задоволителни за покриване на 7400 нощувки при среднодневна ставка.

Установено е, че през четирите години на ръководството си Тръмп е получил „ забележителна финансова изгода “ от Deutsche Bank. Според Комисията по наблюдаване и промени това разрешило на някогашния държавен глава да забави заплащанията по заем от 170 млн. $ за шест години, като той не е разкрил обществено тази своя изгода.

Trump International във Вашингтон отваря порти през септември 2016 година, няколко седмици откакто Тръмп приема номинацията на Републиканската партия за президент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР