Бившите социалисти от АБВ обявиха, че ще се регистрират за

...
Бившите социалисти от АБВ обявиха, че ще се регистрират за
Коментари Харесай

АБВ отива на избори със старото име на БСП - Коалиция за България

Бившите социалисти от АБВ оповестиха, че ще се записват за евровота като "Коалиция за България " - остарялото название, с което Българска социалистическа партия участваше в изборите. От партията оповестиха, че ще записват в ЦИК обединяване на общо 7 политически сили.

Председател на обединението с шест други партии ще бъде Румен Петков. От "АБВ не оповестяват кои са другите обединения. В четвъртък партията е разискала европейските избори с Политическа партия "Обединен блок на труда Български лейбъристи ", Политическо придвижване "Социалдемократи ", Политическа партия "Движение за обществен хуманизъм ", Политическа партия "Българска левица ", Политическа партия "Българска партия Либерали " и Политическа партия "Възраждане на Отечеството ".

Решението на АБВ може да се пояснява като залагане на капан на Българска социалистическа партия поради риска от неточност на обичайния червен гласоподавател и стартиране на бюлетината на името на добре позната "Коалиция за България ". Наименованието беше употребено от Българска социалистическа партия до идването на власт на Михаил Миков. Той прекръсти лявата коалиция на "БСП-Лява България ", а наследничката му Корнелия Нинова я назова "БСП за България ".

Преди няколко седмици АБВ изиска да се яви на евровота в коалиция с Българска социалистическа партия, само че от "Позитано " 20 не отвърнаха на офертата. Двете партии не поддържат разговор от 2016 година, когато Корнелия Нинова скапе съглашението с АБВ Румен Радев да бъде общият им претендент за президент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР