Бившите ръководители на клона в Цюрих на руската Газпромбанк получиха

...
Бившите ръководители на клона в Цюрих на руската Газпромбанк получиха
Коментари Харесай

Банкери позволили портфейла на Путин да депозира огромни суми в швейцарски банки

Бившите ръководители на клона в Цюрих на съветската Газпромбанк получиха седем месеца условни присъди за подкрепяне на музиканта Сергей Ролдугин. Ролдугин, именуван " портфейла на Путин ", е и кръстник на най-голямата щерка на съветския президент. Той е награден и с медал " Александър Невски " за заслуги, връчват от Руската федерация. 

Съобщава се, че Ровдугин е платил към 30 млн. $ сред 2014 година и 2016 година, само че не даде правдиво пояснение за това от кое място са пристигнали парите. 

Според швейцарското законодателство банките са длъжни да отхвърлят или закриват сметки, в случай че имат подозрения по отношение на титуляра на сметката или източника на парите. Трима от наказаните банкери са руснаци и един швейцарец. Швейцарските закони обаче не разрешават мъжете да бъдат посочени поименно. Те оповестиха, че ще апелират решението на швейцарския съд. 

Финансовите връзки сред съветския президент и Ролдугин бяха пазкрити още пред 2016 година в Панамските досиета, които осветиха милиони поверителни документи от основаната в Панама адвокатска адвокатска фирма Mossack Fonseca. 

През 2014 година музикантът сподели пред New York Times, че не е милионер. Съдията смята, че четиримата банкери, които са отворили сметките, е трябвало да зададат въпроси - Ролдугин няма забележими приходи, от кое място идват тези пари? 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР