Бившите ръководители на бразилската армия и на военновъздушните сили са

...
Бившите ръководители на бразилската армия и на военновъздушните сили са
Коментари Харесай

Бивши бразилски военни твърдят: Болсонора обмисляше преврат през 2022 година

Бившите ръководители на бразилската войска и на военновъздушните сили са удостоверили пред федералната полиция че някогашният президент Жаир Болсонаро е обсъждал план на декрет за попречване на предаването на властта след изборите през 2022 година, съобщи Ройтерс, като се базира на двама свои източника, осведомени с въпроса.
Техните показания, предадени на проверяващите през последните седмици, са неприятно предвещание за Болсонаро, чиято политическа кариера наподобява ще завърши и в този момент мнозина наблюдаващи считат, че той ще би трябвало да се бори да не попадне в пандиза, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

На Болсонаро бе наложена възбрана да взе участие в политиката до 2030 година поради разпространение на дезинформация по време на предизборната акция през 2022 година и неотдавна паспортът му беше конфискуван от полицията, която проверява напъните му да се задържи на власт, откакто загуби президентските избори от сегашния президент Луиз Инасио Лула да Силва.

Миналата седмица някогашният шеф на армията Марко Антонио Фрейре Гомеш е споделил в свои показания пред полицията, че е имало диалози с Болсонаро за план на декрет, който би могъл да предотврати встъпването в служба на Лула, настояват двамата източници.

Това последва показанията на някогашния шеф на военновъздушните сили Карлос Баптиста Джуниър, който предишния месец също е разказал на полицията за полемики с Болсонаро по отношение на методите да се попречи на Лула да вземе властта, сподели един от източниците.

" През последните 48 часа разговарях с разнообразни източници. Сигурен съм. Няма нищо съответно против президента ", написа в приложението " Екс " представителят на семейство Болсонаро Фабио Вайнгартен и добави, че към момента не е получил достъп до показанията на някогашните военни ръководители.

Нито Гомеш, нито Баптиста Джуниър бяха открити за коментар, отбелязва Ройтерс. В момента против Болсонаро се водят редица следствия, които са покрай привършване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР