Бивши царисти и симпатизанти на Симеон Сакскобургготски се събраха днес

...
Бивши царисти и симпатизанти на Симеон Сакскобургготски се събраха днес
Коментари Харесай

Видни царисти се събраха във Врана, заради имотите на Симеон

Бивши царисти и симпатизанти на Симеон Сакскобургготски се събраха през днешния ден в двореца Врана, с цел да решат по какъв начин да оказват помощ, откакто преди дни съдът се произнесе, че дворецът е държавна благосъстоятелност. На неофициалната колекция пристигнаха Милен Велчев, Даниел Вълчев, Николай Василев, Мехмед Дикме, юристът Асен Ошанов, Максим Бехар, Соломон Паси, Антон Станков и други Самият Симеон Сакскобургготски е в чужбина и не участва.

"Нека в този момент министър председателят Борисов се заеме с проблема, откакто толкоз години нищо не се прави. Иначе чакам Симеон Сакскобургготски ще продължи да търси правата си на притежател на парцели в България пред съда в Страсбург ", сподели финансистът Владимир Каролев. По-рано през днешния ден той още веднъж застъпи същата теза. Според него царските парцели не подлежат на реставрация, защото те в никакъв случай не са били стопанисвани от страната. Каролев цитира глава 11 от Търновската конституция, съгласно която "държавните парцели принадлежат на българското царство и с тях не може да се употребяват нито князете, нито техните родственици, методът, по който такива парцели се отстъпват и разпореждането с приходите им би трябвало да се дефинира със закон, а те да се ръководят от министър ".

Бившият министър на държавната администрация Николай Василев показа, че сбирките му с негови сътрудници във Врана при Царя не са нещо ново. "Събираме се при Симеон Сакскобургготски. Много хора ме питат по какъв начин е царят и се учудват, когато има кажа, че той живее в България. След 30 години народна власт преходът още не може да свърши ", сподели той.

Соломон Паси, който също е непосредствен до царското семейство, описа, че остров Св. Тома също е на Симеон Сакскобургготски, тъй като има подобен нотариален акт, само че в никакъв случай не го е изискал.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР