Бивши и настоящи ученици отВТГ Г. С. Раковски:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи ученици отВТГ Г. С. Раковски:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Варненска съдийка запозна ученици с правата им като граждани на ЕС

Бивши и сегашни възпитаници от
ВТГ " Г. С. Раковски ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.С открит урок пред възпитаници от Варненска комерсиална гимназия " Георги С. Раковски “ завърши лекционният курс на магистрати от Административен съд – Варна за образователната 2017/2018 година по Образователна стратегия " Съдебната система – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.

Съдия Йова Проданова – Хаджолян срещна учениците с правата ни като жители на Европейския съюз, с неговата история и развиване през годините; с опциите за работа, образование и персоналните ни права, които имаме като жители на Европейски Съюз. Акцент в ревюто на магистрата бе основополагащата концепция на основателите на Европейски Съюз: " Ние не коалираме страни, ние сплотяваме хората “  - Жан Моне.

Единадесетокласниците следиха с интерес и внимание лекцията на магистрата и зададоха въпроси за условията, които директивата слага, с цел да може да се остане в съответната определена за работа или образование европейска страна, за свободата на предвижване и правото на труд и образование в границите на Европейски Съюз, за това, има ли ограничаващи времеви интервали на нашето престояване в обособените европейски страни.

В резултат от дейния интерес на учениците към тематиките от просветителната стратегия, урокът завърши с решение за провеждането на кръгла маса през месец юни, с акцент върху сложени от единадесетокласниците въпроси.

За втора поредна година Административен съд – Варна работи по Образователна стратегия " Съдебната система – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. В рамките на програмата учениците участваха в организирането и изнасянето на привиден образователен развой, участваха на съвещания на административни каузи в съда и по-късно ги разискаха взаимно със съдията, който преглежда делото, както и с представители на ОДМВР – Варна, на дирекция ОДОП при Централно управление на Национална агенция за приходите – Варна, юристи, движимости лица и юрисконсулти от Митница – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР