Бивши и настоящи ученици отСОУ Гео Милев:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи ученици отСОУ Гео Милев:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Хубава си, моя горо ще звучи във варненски автобуси

 Бивши и сегашни възпитаници от
СОУ " Гео Милев ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Ученици и родители от СУ " Гео Милев “ – Варна ще се включат в самодейност отдадена на Деня на националните будители. На 31 октомври те ще показват пред пасажерите в градския превоз знакови български стихотворения като " Аз съм българче “, " Де е България “, “Към родината “ и доста други. Целта е в навечерието на празника варненци да си напомнят думите и посланията на националните дейци тласнали националния дух към култура, независимост и просвета.

Учениците от трети, четвърти, пети,седми и осми клас, които ще се включат в четенето, ще подарят на пасажерите текстовете на творбите.

Участниците в самодейността " Четящ рейс “ ще се съберат в 14.30 ч. пред катедралния храм " Св. Успение Богородично “. След това в рейсове по линиите № 12, 86, 22 и 41 ще насочат към хората своето обръщение за запазване на духовността и просветителството. Така те ще отдадат своята респект към националните будители и ще напомнят делата и приноса им за националното ни самочувствие. Децата се приготвят в края на четенето, дружно с пасажерите, да запеят обичания и прочут на всички текст на Любен Каравелов " Хубава си, моя горо “. Най-малките участници ще бъдат съпроводени от своите родители.

Инициативата се осъществя със съдействието на община Варна и " Градски превоз “ ЕАД- Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР