Бивши и настоящи ученици отМГ Д-р П. Берон:виж ощеНамерете

...
Бивши и настоящи ученици отМГ  Д-р П. Берон:виж ощеНамерете
Коментари Харесай

Ученици от МГ във Варна прославиха страната ни на Международна олимпиада по философия

Бивши и сегашни възпитаници от
МГ " Д-р П. Берон ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.От 26 до 29 май 2022 година в Лисабон, Португалия, се организира юбилейната 30-та Международна олимпиада по философия. Тя беше под егидата на президента на Република Португалия Марселу Рибелу си Соза.

България беше показана от Александра Савова от 12 клас и Ивайло Христов от 9 клас, и двамата възпитаници от Математическа гимназия " Д-р Петър Берон ", град Варна, с учител старши учителят по философия Палмира Дачева.

Александра завоюва Сребърен орден, а Ивайло получи грамота Honourable mention, която се дава на възпитаници, постигнали висок резултат (над средния), само че останали без орден.

В олимпиадата участваха над 100 възпитаници от 44 страни от целия свят, като бяха връчени 2 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала.

Александра е писала върху мисълта на китайския мъдрец Лао Дзъ " Да познаваш другите е мъдрост; да познаваш себе си е проникновеност. Да победиш другите е власт, да победиш себе си е мощ ".

Ивайло е разсъждавал над мисълта на древногръцкия мъдрец Хераклит " Въпреки, че Логосът е общ, мнозина живеят по този начин, като че ли имат лична разумност ".

За Александра това е второ присъединяване в интернационалната олимпиада, откакто предходната година заслужи премията Honourable mention - Словения 2021.

Важно допълнение е фактът, че за първи път България се показва само от възпитаници от едно и също учебно заведение, от един и същи учител, и двамата печелят награди. Ивайло е най-младият участник до момента в олимпиадата от България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР