Бивши и настоящи ученици отГРЕ Г. С. Раковски:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи ученици отГРЕ Г. С. Раковски:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Ученици от Френската гимназия се запознаха с административното правосъдие

Бивши и сегашни възпитаници от
ГРЕ Г. С. Раковски:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.За разликата сред административен и апелативен съд, за нарушаванията и наказванията при шофиране и за правото да защитаваш дома и фамилията разговаряха в продължение на един образователен час десетокласници от гимназията “Г.С.Раковски “ и арбитър Даниела Драгнева от Административен съд – Бургас. 

Съдия Драгнева показа пред учениците лекцията за структурата на правосъдната система и функционалностите на правосъдната власт в Република България.  След късата теоретична част урокът мина в полемика, в която магистратът изясни и условията за държанието в правосъдната зала. " Телефоните са наложително изключени, а жителите приказват единствено, в случай че им бъде дадена думата от съдията, който управлява съвещанието “, показа пред младежите лекторът. В противоположен случай съдът може да наложи санкция за нарушение на реда в залата.

От своя страна учениците желаеха да схванат по какъв начин да реагират, в случай че бъдат спрени от пътен служител на реда, до момента в който са зад кормилото на автомобил. Магистратът посъветва гимназистите да не използват алкохол преди шофиране и предизвести, че наркотичните субстанции могат да се открият в кръвта, даже в случай че са взети дни по-рано. Съдия  Драгнева прикани бъдещите млади водачи в никакъв случай да не подценяват условията и за съществуване на спешния комплект в колата. " Пожарогасител, аптечка и триъгълник могат в ненадейно сериозна обстановка на пътя да спасят човешки живот “, сподели в умозаключение бургаският арбитър.

Откритият урок е част от просветителния цикъл лекции, които съдии от Административен съд – Бургас изнасят за втора година пред възпитаници от десетите класове на Френската гимназия, по програмата на Висш съдебен съвет и МОН " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР