Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

ВСУ Черноризец Храбър участва в Световния форум на ректорите на университети, който се проведе в Киргизстан

Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.В Бишкек, столицата на Киргизия, се състоя Първият международен конгрес на ректорите на тематика " Ролята на университетите в построяването на национална иновационна екосистема “. Събитието бе проведено от Правителството на Киргизстан, Световната организация за интелектуална благосъстоятелност към Организация на обединените нации, с поддръжката на Световната банка. За присъединяване във форума бяха поканени ректорите на 100 университета от 80 страни от Европа, Америка, Австралия, Азия и Африка, сред които Централноевропейският университет в Будапеща, Университетът “Kettering " в Съединени американски щати, Университетът “Waterloo " в Канада, Университетът за приложни науки в Мерзебург, Германия, Университетът " Брунел “ в Лондон, Университетът в Генуа, Италия и други

България беше показана от ректора на ВСУ “Черноризец Храбър " проф. доктор Петър Христов и декана на факултет “Международна стопанска система и администрация " доцент доктор Елеонора Танкова. Поканата е резултат от сполучливото партньорство с  Международния университет на Киргизстан (МУК), който е оповестил Варненския свободен университет за референтен, т.е. модел на развиване в просветителната и иновационна активност. Четвърта поредна година  в компетентност " Международен бизнес “ на ВСУ “Черноризец Храбър " се образоват киргизстански студенти.

Проф. Христов взе участие в панела " Иновационна политика и ръководство “ с отчет, отдаден на новаторската политика на частните университети в България, като източник на конкурентни преимущества в националния учебен пазар. (Докладът е оповестен с незначителни съкращения на уеб страницата на университета)

Споделеният опит провокира интерес, вследствие на което бяха открити контакти и подписани съглашения за съдействие с университети от Киргизия, Узбекистан, Пакистан и Кения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР