Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

В Свободния университет ще се чете на пет езика в Световния ден на книгата

Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Руският център, Департаментът за чуждоезиково образование и следдипломна подготовка и университетската библиотека на ВСУ " Чeрноризец Храбър " ще отбележат Световния ден на книгата и авторското право и 220 години от рождението на великия съветски стихотворец Алексъндър Сергеевич Пушкин.

На 23 април, от 12,30 ч. в Руския център ще бъде показана книгата на възпитаника на университета Христо Русев - " Последният " безконечен " мим ". На 100 страници и в 77 фотографии, Христо Русев наблюдава живота на Герасим Дишлиев – педагогичен помощник на Марсел Марсо.

25-годишният Христо Русев е роден в Пловдив. От 2013 година се образова във ВСУ “Черноризец Храбър “ като сега приключва магистърска степен по " Международна политика и сигурност “. Занимава се с снимка от 2009 година. Негови фотоси са помествани в: Izvestia.ru, The New York Times, TIME, The Wall Street Journal, Washington Post, BBC, CNN, Le Figaro, The Guardian, Der Spiegel, France 24, France Televisions, RT и други. Той е троент притежател на наградата за най-хубав млад бългaрски фотожурналист до 23 години на фондация BG PRESS PHOTO. Носител на премията за интернационална фотожурналистика първо и трето място на BG PRESS PHOTO.

Утре изкуството ще прелее от книгата към екрана, където ще забележим най-популярните артисти, изиграли облика на великия съветски стихотворец Пушкин. Той става обичан воин на режисьорите още по време на нямото кино. До наши дни 12 артисти са пресъздали живота и делото на обичания знак на съветската лирика!

Веднага по-късно в Руския център на ВСУ " Черноризец Храбър " ще прозвучат и истински произведения на А.С.Пушкин.

На още пет езика ще четат студентите и преподавателите от Варненския свободен университет в Световния ден на книгата и авторското право. На съветски език ще чуем и обичаният Антон Павлович Чехов.

Фумико Кобаяши - учител по японски език и просвета, ще показа в оригинал фрагмент от " Норвежката гора " на Харуки Мураками. Ще чуем творби на Оскар Уайлд на британски език, а студентите от Турция е показват Назълм Хикмет. На български ще прозвучат творби на Димчо Дебелянов и Дамян Дамянов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР