Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Млади актьори канят варненци на постановката Иде ми да те убия

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Млади артисти канят варненци на постановката " Иде ми да те убия " на Младежки спектакъл " Николай Бинев " в Икономически университет – Варна.

След спектакъла е предвинена среща с проф. Здравко Митков и абитуриентите артисти от неговия клас в НАТФИЗ, випуск 2018 г.  Гостуването на спектакъла е част от културната стратегия на ИУ - Варна.

Постановката ще бъде показана на 2 април 2019 година от 19.00 ч. в зала АУЛА

Автор: Ксавие Дюранже

Превод: Михаил Маринов

Постановка: Проф. Здравко Митков

Режисьор: Людмила Стоин

Сценография: Станислава Глушкова

Участват: Антоан Петров, Атанас Апостолов, Денис Хаят, Мирела Карабанчева, Елица Костова, Шахин Шехзен

" В редиците на актуалните френски драматурзи има писатели с блестящо изразен кинематографичен почерк. Те, сходно на най-хубавите мостри на днешното кино, упражняват в пиесите си присъщите за филмовия монтаж напрегна-то деяние и внезапен, отсечен темп, сходен на ритъма в джазовата музика. В тази група е и нашият създател – Ксавие Дюранже. Той се занимава с казуса за насилието в днешното ни съществуване, загърбва културните форми на театрално говорене и черпи драматургичния си език от улицата с нейното разнородно общество. Той взима на фокус бурните дискотечни петъчно-съботни вечери и разкрива с безмилостен звук обществените и морални дисонанси измежду младежите в обитаемоте с разнообразни обществени прослойки модерни мегаполиси.

" ИДЕ МИ ДА ТЕ УБИЯ “ е написана през 1991 година, само че за изтеклите години не е изгубила нищо от остротата на езика и дълбокия честен прорез на модерното общество. Написал пиесата на 25 годишна възраст, Дюранже демонстрира забележителна дарба и блестящ гений да слага точни обществени и морални диагнози на връстниците си от плочниците и паркингите пред лъжливо блестящия живот в нощните заведения. Носител на премията " Молиер “ за най-хубава комедия, Ксавие Дюранже ни въвлича в динамично и чувствено премеждие с нашата режисура на " ИДЕ МИ ДА ТЕ УБИЯ “.  Пиеса, която – назад на заглавието, те кара да се влюбиш в нея. “, споделя проф. Здравко Митков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР