Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Съдии от Административен съд - Варна се срещнаха със студенти от Икономическия

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Съдия доктор Марияна Ширванян и арбитър Валентин Пушевски от Административен съд – Варна през днешния ден – 7 декември 2021 година,  имаха виртуална среща със студенти  4 курс от Икономически университет - Варна, компетентност Логистика, дисциплинираност Митническо право.

Темата на онлайн полемиката беше " Решенията на Съда на Европейския Съюз по преюдициални запитвания на съдии от Административен съд – Варна в региона на митническото право “.

За организацията на европейското право приказва доктор Марияна Ширванян и за митническото право, което се ползва на територията на цялата общественост. Съдия Ширванян се спря на някои решения на Административен съд – Варна по каузи от региона на митническото право и обясни процедурата по отправяне на преюдициални запитвания от националните съдии, както и на пълномощията на ОЛАВ, при следствие на нарушаванията в региона на митническото право. За акцизите и нарушаването на митническото право приказва арбитър Валентин Пушевски, като се спря по-подробно на обстоятелството, че при определяне на артикули без бандерол от органите на реда, наложително се образува досъдебно произвеждане, тъй като неналичието на акцизен бандерол на стоките е закононарушение и те се изземват от страната.

Да бъдат изключително деликатни, когато поръчват артикули от страни, които не са членки на Европейски Съюз, посъветваха съдиите младежите, като им обърнаха внимание, че могат да намерят информация за митата на стоките в ТАРИК.

На въпрос на студентите, за най-високата стойност, на която са имали каузи за акцизни артикули без бандерол, арбитър Ширванян показа за касационно дело с над 2 милиона лв. стойност на стоките и взаимно със арбитър Пушевски поеха ангажимент да дадат подробни отговори на всички останали въпроси на младежите, за които не остана време в онлайн срещата.

Срещата бе проведена от преподавателя гл. ас. доктор Диана Димитрова от " Катедра правни науки “ при ИУ – Варна и се организира в осъществяване на контракта за съдействие сред Икономически университет – Варна и Административен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР