Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

Кръгла маса Медиацията в различните обществени сфери“ утре в ИУ-Варна

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.На 04.11.2020 година от 10.00 ч. в зала 1 на Икономически университет – Варна ще се организира трета поредна кръгла маса " Медиацията в другите публични сфери “. Тя се провежда от Камарата на посредниците в България, Икономически университет – Варна и Институт " Итера “.  

Идеята на научния конгрес е да даде поле за диспути, полемики и изнасяне на научни разработки и на практика мнения, свързани с медиацията, в три от значимите публични сфери – обучение, опазване на здравето и правосъдна система. Засягат се настоящи проблеми на медиацията, които ще бъдат обект на разискване и оферти към способените институции с цел  разширение приложното поле на медиацията и по-голяма успеваемост.  

Събитието събира представители на държавната и локалната власт, представители на правосъдните институции, Варненската адвокатска гилдия, университетската общественост, главното и междинното обучение, неправителствените организации и бизнес организации, посредници, специалисти по договаряния и ръководство на спорове и др. 

Организаторите на кръглата маса основават този конгрес за той да се трансформира в поле за положителни хрумвания, научни диспути и обмяна на на практика опит в региона на медиацията.  

Участието във форума ще е отдалечено, като на участниците ще бъде предоставена опция за разнообразни формати на показване, дискутиране и шерване на опит и експертиза. 

Линкът за видеоконферентна връзка ще бъде изпратен навреме на всички лица, заявили присъединяване.

Вход за събитието няма, само че е нужна предварителна регистрация на уеб страницата на Институт  " Итера “:

Местата са лимитирани. При изчерпването им формата за регистрация ще бъде спряна.

Такса за участие  не се дължи.  

В края на форума ще бъде направен разбор на база изнесените отчети и разискванията. Той ще бъде изпратен до институциите, свързани с публичните сфери, в които медиацията  се ползва: Министерство на правосъдието; Министерство на образованието; Регионални ръководства на образованието;  Омбудсман на Република България; Община Варна; Областна администрация – Варна; Адвокатска гилдия – Варна; съдилища – районни, окръжни и апелативни, към които има основани центрове по медиация; медиатори;  организации, сплотяващи медиатори; организации, учащи медиатори; неправителствени организации, реализиращи планове в региона на медиацията; университети, учебни заведения и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР