Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

В ИУ-Варна ще обсъждат приложенията на изкуствения интелект в различни сфери на живота

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Икономически университет – Варна провежда спорен конгрес на тематика " Приложение на изкуствения разсъдък в другите публични сфери – вероятности и опасности “ с присъединяване на Емил Радев – член на Европейския парламент.

Събитието ще се организира онлайн на 15.04.2021 г.  от 10.30 ч. и ще се излъчи онлайн в университетския YouTube канал:.

То е част от програмата на Седмицата на правото в Икономически университет – Варна, проведена за шеста поредна година от катедра " Правни науки “. По време на форума господин Радев ще запознае участниците с другите сфери на използване на изкуствения разсъдък, правните и етични провокации в тази област, както и работата на европейските институции за основаването на правна рамка за контролиране на процесите в Европейски Съюз.

Изкуственият разсъдък несъмнено се трансформира в област от стратегическо значение и основен мотор на икономическото развиване. Той може да донесе решения и големи изгоди за обществото, като се стартира от самостоятелни устройства, артикули и услуги, улесняващи бита ни, и се стигне до по-добро опазване на здравето, по-удобен превоз, по-устойчиво земеделие. С напредъка на технологиите обаче изникват и доста въпроси за социално-икономическия резултат, въпроси от правно и етично естество. 

В момента на равнище Европейски съюз тече усилена работа по подготовка на законодателство в региона на изкуствения разсъдък. То би трябвало да отговори на потребностите на жителите и бизнеса посредством подобаващ, ефикасен, транспарантен и координиран регулаторен метод, който да подсигурява стопански напредък, само че и ценене на европейските полезности, правила и културни желания, както и високите стандарти за поверителността, отбраната на данните и разпоредбите за противопоставяне на дискриминирането.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР