Бившето и сегашното ръководство на ВМЗ Сопот направиха коментар във

...
Бившето и сегашното ръководство на ВМЗ Сопот направиха коментар във
Коментари Харесай

Старото и новото ръководство на ВМЗ - Сопот с коментар след изказване на министъра на икономиката

Бившето и настоящето управление на ВМЗ " Сопот " направиха коментар по отношение на изявлението на служебния министър на стопанската система Никола Стоянов, че ВМЗ " Сопот " съзнателно се води към банкрут.

Това се случи по време на конференция този следобяд, оповестена от сутринта на територията на предприятието.

От едната страна в заседателната зала на оръжейницата бяха Венцислав Димитров, изп. дир. на ДКК от през вчерашния ден, и Иван Стоенчев, върнат от ДКК за изпълнителен шеф също през вчерашния ден.

От друга остана - досегашното управление.

„ Бях ръководител до през вчерашния ден ”, сподели Мариян Йовчев, предс на Съвета на шефовете на ВМЗ-Сопот до момента и заочна речта си, в която прочете числа за финансовото и производтсвеното положение на сдружението.

”След началото на спора в Украйна фирми-посредници започнаха да изкупуват всичко, което се намира на склад в предприятието, в това число и залежали произведения, закупени преди време от МО. Реализираната продукция за полугодието е 238 млн. лв., а създадената - към 55 млн. лв.. И тъй като съзнателно водим предприятието към банкрут, сме актуализирали бзинес програмата за 2022 година на над 420 млн. лв.. В момента скалдовете са изметени и всичко още топло се предава на клиентите ”, уточни Йовчев.

В умозаключение разгласи: „ В устойчиво положение сме - материално и индустриално ” и прикани Иван Стоенчев да продължи програмата за възстановяване изискванията на труд.

Досегашният изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот Иван Иванов продължи доклада в завода, като акцентира, че договорите и всички документи са налични и се съхраняват, въпреки че: „ За два и половина месеца научих едно нещо - че нашият бизнес не обича шумотевица и искра на прожекторите ”.

На обвиняванията от ДКК за голям брой назначения в предприятието Иванов отговори с числа: направил е 222 назначения, от които 7 души са в административния личен състав на управлението, 12 – в производството и 190 служащи. Има и 13 стажанти.

Той прожектира и фрапантни фрагменти от санитарните пространства в завода. в тях се виждат бани с перденца вместо порти, тоалетни с олюпена мазилка, по няколко сантиметра плесен в столовата.

„ Когато влязох за първи път в цеховете - помислих си, че съм попаднал в 19 век ", добави Иван Иванов. Сега заводът е изчистен, изискванията са усъвършенствани, на служащите от рисковото произвеждане се дава мляко и има строителна стратегия, уточни той. По нея той изрази вяра до септември да се поправят течащите покриви в цеховете.

" Старото " управление е едвам на два месеца. " Това е дребна част, която можем да изнесем ", заключиха представителите му.

" Новото " управление остана в залата и след конференцията на досегашния ръководещ екип, също приказва пред медиите.

Венцислав Димитров, изп. шеф на ДКК, разяснява, че не е направил ревизия във ВМЗ, само че е осведомен с показания снимков материал: " Аз като новоназначен изпълнителен шеф имам опция единствено да следя в профил процеса. От момента, в който съм вписан като изпълнителен шеф, мога да напраявя ревизия ”. Според Димитров е ясно, че би трябвало да се вкарат усъвършенствания в сдружението – и в индустриалните, и в битовите връзки.

А Иван Стоенчев сподели: " Това, което видяхме като снимков материал, не е от в този момент. Ние го знаем. Да, доста неща има какво да се подобрят в сдружението, не може за две месеца това да стане. Но и не е обикновено в последния миг да започнеш да правиш такива поправки ”.

Той споделя, че ще прегледат строителната стратегия, която е направило досегашното управлението и ще я актуализират. Като един от огромните проблем в оръжейницата той очерта неналичието на фрагменти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР