Бившата №1 в тениса Мария Шарапова се е сдобила с

...
Бившата №1 в тениса Мария Шарапова се е сдобила с
Коментари Харесай

Шарапова се бръкна с почти 12 милиона долара за нов имот

Бившата №1 в тениса Мария Шарапова се е сдобила с четвъртия си първокласен парцел в Съединени американски щати. 36-годишната рускиня, която още по време на кариерата си на корта стартира да гради бизнес империя, е купила същински дворец в Монтесито, Калифорния.

Според списание „ Robb Report “ Маша е спазарила новия си дом, разпрострян се на 3,3 хектара, за 11,5 млн. $. По-рано той е принадлежал на Ан Лури, вдовица на тогавашния съсобственик на бейзболния тим Чикаго Уайт Сокс и на отбора от НБА Чикаго Булс Робърт Лури. Ан се снабдява през 2005-а с къщата с пет спални, издигната през 1949-а. След това желае за нея Щатски долар 13 млн., само че Шарапова съумява да понижи много от цената. Сега петкратната шампионка от Големия шлем става съседка на Кейти Пери, Орландо Блум, Опра Уинфри, Гуинет Полтроу, принц Хари и Мегън Маркъл. Наблизо живее и тенис легендата Джими Конърс.

Благодарение на големите прозорци, гледащи към заобикалящата го гора, домът на Шарапова е цялостен с естествена светлина. Мястото ще е идеално за развъждане на сина на Мария от английския бизнесмен Александър Гилкс – Теодор, който се роди през юли 2022 година Дълго време звездата притежаваше ултрамодерна къща в Манхатън Бийч, където гостуваше и бившето ѝ гадже Григор Димитров. По-късно Шарапова, чието благосъстояние се прави оценка на 300 млн. $, се реалокира в триетажно имение в Лос Анджелис, а има и ранчо в окръг Санта Барбара и къща в Сарасота, Флорида.

Именно в Маями тя ще взе участие през днешния ден в шампионат по пикълбол – най-бързо развиващият се спорт зад Океана. Мария игра в двойка с Джон Макенроу против Андре Агаси и Щефи Граф, като всиките те са носители на общо 42 трофея от Шлема (22 от тях са на германката). Събитието се състоя в хотелски комплекс, който бе хазаин на шоу шампионата Pickleball Slam с общ награден фонд 1 млн. $. Цената на билетите започваше от 46 $, а срещата бе излъчена директно и в праймтайма на ESPN. На 2 и 3 февруари се организира и аматьорска конкуренция, като спечелилите от нея получиха $5000 и право да играят с легендите. Пикълбол се играе с плоска ракета и кухо пластмасово топче с отвори, мрежата е с височина 91,44 см в двата края, а теренът – с размерите на бадминтон корт.

Telegraph.bg
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР