Бившата №1 в световната ранглиста по тенис при жените Симона

...
Бившата №1 в световната ранглиста по тенис при жените Симона
Коментари Харесай

19 месеца по-късно - Симона Халеп се завърна в игра, но отстъпи в първия кръг на турнира в Маями

Бившата №1 в международната класация по тенис при дамите Симона Халеп направи своето дълго чакано завръщане на корта на шампионата от категория WTA 1000 в Маями, Съединени американски щати.

В среща от първия кръг на конкуренцията 32-годишната румънка се изправи против испанката Паула Бадоса, като за Халеп това бе първи формален дуел след пауза от близо 19 месеца.

Припомняме ви, че в края на 2022 година някогашната шампионка от Ролан Гарос и Уимбълдън беше уличена в приложимост на допинг поради потребление на неразрешеното вещество роксадустат, като в началото спортните ѝ права бяха спрени за период от четири години.

Симона Халеп апелира глобата пред Спортния трибунал (КАС) в Лозана, а по-рано тази месец беше обявено, че наказването на румънката се понижава на девет месеца, което ѝ разреши незабавно да се завърне на корта.

All smiles: enjoying her WTA tour comeback in Miami
— Jimmie48 Photography (@JJlovesTennis)

Организаторите на шампионата в Маями предоставиха на някогашната лидерка в ранглистата " уайлд кард " за главната скица, а жребият в първия кръг я изправи против Паула Бадоса.

Халеп сподели в хода на мача, че се намира в добра форма и даже съумя да завоюва първия сет, само че в последна сметка дългото неявяване си сподели думата и тя позволи поврат, губейки с 6:1, 4:6, 3:6 след тъкмо два часа игра.

По този метод Паула Бадоса се класира за втория кръг, където я чака дуел против поставената под №2 Арина Сабаленка от Беларус. Около беларускинята обаче не престават да витаят подозрения дали въобще ще се включи в шампионата поради нещастието с нейния другар Константин Колцов, който умря през вчерашния ден в Маями, а съгласно разнообразни информации евентуалната причина за гибелта му е самоубийство.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР