Бившата №1 в света Серина Уилямс се изказа много ласкаво

...
Бившата №1 в света Серина Уилямс се изказа много ласкаво
Коментари Харесай

Серина със страхотни думи за Цвети Пиронкова

Бившата №1 в света Серина Уилямс се изрече доста ласкаво за Цветана Пиронкова, с която ще играе в 1/8-финалите на шампионата на твърди кортове Yarra Valley Classic в Мелбърн с награден фонд 442 020 $. Носителката на 23 трофеи от Големия шлем се класира за третия кръг на надпрварата след безапелационна победа с 6:1, 6:4 над представителката на домакините Даря Гаврилова, а най-хубавата българска тенисистка обърна поставената под №9 в главната скица и №32 в света Дона Векич от Хърватия за триумфа с 1:6, 6:4, 6:2
39-годишната американка, която сега е 11-а в класацията на WТА, има пет победи в пет изиграни мача против Пиронкова. За последно двете се сблъскаха в четвъртфиналите на US Open на 9 септември предходната година, когато Уилямс завоюва с 4:6, 6:3, 6:2. Впоследствие те трябваше да се срещнат и на " Ролан Гарос ", само че Серина се отхвърли поради травма.

“За мен е значимо да виждам какво прави тя и какво върша аз и какво можем да създадем и двете по-добре. Винаги я поддържам. Нейната история е страхотна. Тя е прелестен човек “, съобщи Серина Уилямс по адрес на Пиронкова.
 Относно успеха над Гаврилова, американката съобщи: “Хубаво е да съм още веднъж тук. Бях спокойна и просто се пробвах да направя нещата, върху които работих. Това беше добър мач за мен. Изобщо не беше елементарно. Имаше доста разигравания и доста придвижване, тя е отсам, тъй че бе мъчно да играя против нея. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР