Бившата звезда на USC Реджи Буш завежда дело за клевета срещу NCAA, иска обратно Heisman Trophy

...
Бившата суперзвезда на Университета на Южна Калифорния Реджи Буш обвинява
Коментари Харесай

Бившата суперзвезда на Университета на Южна Калифорния Реджи Буш обвинява NCAA в клевета в дело, заведено в сряда във Върховния съд на Индиана, и отново иска от колегиалния спортен орган да възстанови футболните му записи, за да може да си върне трофея Heisman от 2005 г.

Подаването се съсредоточава върху изявление от 2021 г. на NCAA, в което се казва, че правилата му все още забраняват „уговорки от типа заплащане за игра“ въз основа на последните промени в правилата за име, изображение и подобие (NIL) и „предишни наказания, включително тези, които са на няколко години, няма да бъдат преоценявани или преразглеждани.“

Реджи Буш, защитникът на Университета на Южна Калифорния, държи трофея Heisman по време на представянето на трофея Heisman 2005 в Hard Rock Cafe в Ню Йорк, Ню Йорк на 10 декември 2005 г. Буш получи 2541 точки в гласуването. (Снимка от Michael Cohen/WireImage) Реджи Буш, защитникът на Университета на Южна Калифорния, държи трофея Heisman по време на представянето на трофея Heisman 2005 в Hard Rock Cafe в Ню Йорк, Ню Йорк на 10 декември 2005 г. Буш получи 2541 точки в гласуването. (Снимка от Майкъл Коен/WireImage) Майкъл Коен/WireImage/Getty Images

Буш спечели трофея Heisman, който се присъжда всяка година на най-забележителния университетски футболист, през 2005 г., когато се втурна за 1740 ярда само с 200 занасяния и отбеляза общо 18 тъчдауна за Университета на Южна Калифорния. През 2010 г. Буш доброволно се отказа от желаната награда, след като разследване на NCAA установи, че той е получил обезщетения от няколко хиляди долара и превозно средство, които не са били разрешени по това време, и той е обявен за недопустим от 2004 г.

Буш, чийто случай не беше директно споменат в изявлението, твърди, че NCAA го е клеветила и настоява, че никога не му е плащано да играе футбол, докато е бил в Университета на Южна Калифорния.

В отделна петиция до NCAA, чието седалище е в Индианаполис, на 14 август, Буш иска преразглеждане на решението им въз основа на това, което адвокатът на Буш Бен Кръмп нарича „погрешно“ и „немарливо“ разследване.

NCAA отказа да коментира делото и петицията.

 НЮ ЙОРК, НЮ – 08 ДЕКЕМВРИ: Трофеят Heisman е показан на пресконференция за представянето на Heisman Trophy за 2018 г. на 8 декември 2018 г. в Ню Йорк. (Снимка от Mike Stobe/Getty Images) НЮ ЙОРК, НЮ – 08 ДЕКЕМВРИ: Трофеят Heisman е показан на пресконференция за представянето на Heisman Trophy за 2018 г. на 8 декември 2018 г. в Ню Йорк. (Снимка от Майк Стоуб/Гети изображения) Майк Стоуб/Гети изображения

Когато Върховният съд постанови през 2021 г., че колежанските спортисти могат да получават плащания, свързани с образованието, за използване на тяхното име, образ и образ, Буш подаде петиция за възстановяване на наградата си, но безрезултатно.

„Твърдението на NCAA, че г-н Буш е участвал в „плащане за игра“ („Изявлението“) е разумно и широко разбрано като означаващо, че г-н Буш е получавал заплащане в замяна на това, че е играл футбол в Университета на Южна Калифорния („USC“ ”),” се твърди в иска.

Буш каза, че идеята е „100% невярна“ на пресконференция в сряда. „Няма никакви фактически доказателства зад нито едно от тези твърдения“, каза той.

Неговите адвокати твърдят, че разследването на NCAA на действията на Буш е погрешно и че той е бил оклеветен с „явно неверни изявления“, които опетняват името и репутацията му.

Heisman Trophy Trust, който дава наградата всеки декември, каза през 2021 г., че ако NCAA възстанови статута на Буш от 2005 г., те ще го приветстват „обратно в семейството на Heisman“.

Уейн Стърлинг и Стив Алмаси от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР