Бившата вече полицайка Любка Гечева-Буба, и нейният колега Георги Малински,

...
Бившата вече полицайка Любка Гечева-Буба, и нейният колега Георги Малински,
Коментари Харесай

Прокуратурата даде на съд двамата полицаи, ескортирали шофьора с поршето, което уби французин на околовръстното в София

Бившата към този момент полицайка Любка Гечева-Буба, и нейният сътрудник Георги Малински, отиват на съд за това, че не са ревизирали Димитър Любенов, който с поршето си пийнал и дрогиран умъртви французин на Околовръстното в София през септември 2023 година

Двамата патрулирали на 25 септември м.г. Спрели мощното “Порше Панамера ” на Димитър Любенов. Той си признал, че е пил алкохол. Дал на Малински 200 лв. рушвет. Затова двамата униформени го ескортирали. Малко преди злополуката, станала наоколо до мол, се отдръпнали, тъй като свършвал регионът, за който дават отговор. Въпреки това видели по какъв начин колата удря откъм гърба форда, в който се возели французинът Лоран Пети и брачната половинка му.

Двамата униформени обаче не се притекли на помощ на потърпевшите. Затова и от прокуратурата ги упрекнаха за ескорта на Любенов и отхвърли да оказват помощ. Малински е измамен под отговорност и за подкупа. Двамата са на независимост с мярка за неотклонение подписка. През януари бяха уволнени от Министерство на вътрешните работи.

 

Ето и цялото известие на прокуратурата:

На 11.05.2023 година Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе обвинителен акт в Софийски градски съд /СГС/ против полицейски чиновници с изказвания за осъществени закононарушения по работа по отношение на настъпило пътнотранспортно произшествие /ПТП/ на 25.09.2022 година на Софийския околовръстен път.

Полицейски чиновници с букви Г. М. и Л. Г. са предадени на съд със следните изказвания. Обвиненията по отношение на Г. М. са за това, че:На 25.09.2022 година в качеството си на полицейски орган приел рушвет от 200 лв., с цел да извърши друго закононарушение във връзка със службата си, а точно да не извърши служебните си отговорности по отношение на надзор на водачите на МПС, да обезпечи сигурността на придвижването по пътищата, да рапортува навреме в оперативната дежурна част на 06 РУ-СДВР за всяко изменение в оперативната конюнктура – че на кръстовището на ул. „ Александър Пушкин “ и бул. „ Никола Петков “ Д. Л. ръководи лек автомобил след приложимост на алкохол, обуславящо опасности за живота и здравето на жителите, както и не е подхванал на място ограничения за отстраняването им – закононарушение по член 302, т. 1, б. „ б “, вр. член 301, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На последващо място полицейският чиновник Г. М. е предаден на съд за това, че на 25.09.2022 година в качеството си на полицейски орган от състава на Министерство на вътрешните работи, не е извършил служебните си отговорности по отношение на надзор на водачите на МПС, да обезпечат сигурността на придвижването по пътищата, за да набави за себе си имотна полза (да бъдат „ почерпени “ със сумата от 200 лева от страна на Д. Л.) и от действието са настъпили обилни нездравословни последствия – настъпило пътнотранспортно произшествие на 25.09.2022 година, в гр. София, ул. „ Околовръстен път “ сред лек автомобил, ръководен от Д. Л. и лек автомобил, ръководен от П. П. – закононарушение по член 282, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

На последно място обвиненият Г. М. е предаден на съд за това, че на 25.09.2022 година при непосредствена заплаха за живота на четири лица, която заплаха е зародила в резултат на настъпило ПТП на 25.09.2022 година, в гр. София, ул. „ Околовръстен път “, не им се е притекъл на помощ – да уведоми дежурната част на 06 РУ-СДВР за настъпило ПТП и спешна помощ, която помощ е могъл да им даде без заплаха за себе си или за другиго – закононарушение по член 139, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Обвиняемата Л. Г. е предадена на съд за идентични обстоятелства по отношение на закононарушенията по член 282, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс и по член 139, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Предстои Софийски градски съд да насрочи намерено разпоредително съвещание по делото.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР