Бившата шефка на кожната клиника във Военномедицинска академия (ВМА) проф.

...
Бившата шефка на кожната клиника във Военномедицинска академия (ВМА) проф.
Коментари Харесай

ШОК: Оправдаха майката на Ники Илиев по обвиненията за ВМА

Бившата шефка на кожната клиника във Военномедицинска академия (ВМА) проф. Мирослава Кадурина е оправдана по делото за длъжностно закононарушение и заграбване на над 7 млн. лв. от болничното заведение, заяви lex.bg.

Решението е на Софийския боен съд, където делото против Кадурина продължи 6 години. 

През 2016 година военната прокуратура в София прати Кадурина на съд дружно с към този момент починалия началник на ВМА ген. Стоян Тонев. Тя беше упрекната, че за интервал от 10 година като шеф на " Дерма прим ", клиника, която се обитаваше в постройката на академията, е нанесла вреди за близо 6,5 млн. лева на ВМА. По друго дело беше упрекната в заграбване на 774 673 лв. от болничното заведение. 

Скандалът с данни за източване на ВМА стартира през 2015 година, когато тогавашният народен представител от ГЕРБ и някогашен шеф на болничното заведение ген. Стоян Тонев напусна Народното събрание и му бяха повдигнати обвинявания. След него обвиняване получи и проф. Кадурина с аргумента, че е взела участие в източването на болничното заведение през ръководената от нея частна компания „ Дерма прим “, като употребила поста си във ВМА, с цел да дава и отдава чартърен медицински апарати на частното сдружение.

Прокуратурата е протестирала оправдателната присъда на Кадурина, като оспорва извода на военния съд, че Кадурина не може да бъде съдена за длъжностно закононарушение. Държавното обвиняване не приема, че липсват доказателства, че Кадурина е разпореждала във ВМА да се правят процедури на пациенти на „ Дерма прим “ безкрайно във времето.

В митинга се споделя също, че по делото е било потвърдено, че всички консумативи, както и абонаментното обслужване на употребяваните от компанията апарати, са били за сметка на ВМА. Прокуратурата оспорва и оправдаването на Кадурина за заграбване на над 770 000 лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР