Бившата съпруга на Владимир Путин Людмила и новият ѝ съпруг

...
Бившата съпруга на Владимир Путин Людмила и новият ѝ съпруг
Коментари Харесай

Бившата съпруга на Путин продава имоти за 2 милиона евро

Бившата брачна половинка на Владимир Путин Людмила и новият ѝ брачен партньор Артур Очеретни продават незабавно скъпите си парцели в Испания поради опасения от наказания на Европейски Съюз, заяви испанският всекидневник Eл Мундо.,цитиран от ретро бг


Семейство Очеретни продава два жилището в първокласния жилищен комплекс Lomas del Rey, ситуиран в курортния град Марбея в Южна Испания. Цената на двата парцела е 2,2 милиона евро.
Според изданието повода за продажбата са опасения от попадане под глобите на Европейския съюз. Бившата брачна половинка на Путин, от която той има две огромни дъщери, към този момент е включенав санкционния лист на Англия. Людмила се развежда с Владимир Путин през 2013 година, само че има съмнения, че съветският президент продължава да я финансира. Имотите в Испания са били закупени от Очеретни през 2011 и 2014 година, малко преди да се ожени за Людмила,и са регистрирани на негово име. Това са два жилището с повърхност от 229 и 405 кв. м. За да заплати покупката, Очеретни получи ипотечен заем от една от испанските банки. Покупката на испански неподвижен парцел на стойност над 500 000 евро дава право на чужденци да получат позволение за престояване в Испания, в началото краткотрайно – за една година, а по-късно непрекъснато.

Миналата година сътрудници на Алексей Навални от неговата Фондация за битка с корупцията разгласиха в интернет 44-минутно видео за някогашната жена на Путин Людмила. Голяма част от него бе отдадена на източниците на приходи на някогашната първа дама на Русия, главният от които съгласно създателите е историческо имение в центъра на Москва, трансферирано ѝ от градската администрация. Сега то се управлява от новия брачен партньор на Людмила Артур Очеретни, чиято фамилия тя носи от 2015 година Артур Очеретни пък отдава постройката, оценена на 10 милиарда рубли, на компанията „ Меридиан “, благосъстоятелност на новата му брачна половинка. Според създателите на кино лентата Очеретни също получава финансиране от кметството на Москва, Газпромбанк и Северстал. Така компанията му си набира годишно към 415 милиона рубли. С тези пари са купени жилища и къщи в Южна Франция, Швейцария и Испания на обща стойност от съвсем 600 милиона рубли. Очеретни има вила в Биариц, Франция, апартамент в Давос, Швейцария, и два жилището в Испания, които споделя със брачната половинка си.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР