Бившата съпруга на президента Румен Радев - Гинка Радева, е

...
Бившата съпруга на президента Румен Радев - Гинка Радева, е
Коментари Харесай

Бившата на президента подаде жалба срещу него

Бившата брачна половинка на президента Румен Радев - Гинка Радева, е подала тъжба против него в Съвета за електронни медии (СЕМ), стана ясно от отчет на "Дирекция профилирана администрация – НЛРПР ".

Причина за жалбата е изявление на президента Радев в ефира на bTV от началото на месец юни, в което водещият Антон Хекимян пита Радев какво ще каже за обвиняванията, че момчето е било част от учебен пердах. Отговорът на Радев е, че няма такова нещо и медиите преувеличават информация, защото е синът му.

Гинка Радева е подала тъжба в Съвет за електронни медии против някогашния си мъж "за нарушени права на детето ". Жалбата е прегледана от Съвета на 3-ти юли. От отчета излиза наяве, че по случая "не е завършила дефинитивно инспекцията в учебното заведение от инспектората, няма и изразено мнение от полицейските управляващи ".

Членът на Съвет за електронни медии Розита Еленова пък споделя, че се надява Агенцията за протекция на детето да обърне внимание върху този случай.

Според различен член на Съвет за електронни медии - Мария Стоянова, аргументацията на експертния екип би трябвало да се основава на обстоятелството, че "самата президентска институция е излязла с съответна позиция по проблема и ето тук към този момент идва недвусмислената обосновка за обстоятелството, че става въпрос за събитие, което явно самата президентска институция намира за належащо да разяснява ".

Стоянова смята, че по този начин президентът не нарушава член 16, алинея 2 от Закона за радио и телевизия, който планува, че медиите могат да популяризират информация за персоналния живот на хора, които заемат обществени постове.

Радева обаче подава тъжба с концепцията, че синът им не е персона, заемаща обществен пост. "Има мнение на президентската институция, която сама се обвързва в този съответен проблем. Оттам нататък, произтичат и полемиките ", споделя още Стоянова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР