"Бившата съпруга на покойния саудитски журналист Джамал Хашоги -Алаа Насиф

...
"Бившата съпруга на покойния саудитски журналист Джамал Хашоги -Алаа Насиф
Коментари Харесай

Бивша съпруга на Джамал Хашоги е била следена с израелския шпионски софтуер Пегас?

"Бившата брачна половинка на починалия саудитски публицист Джамал Хашоги -Алаа Насиф - евентуално е била следена с израелския шпионски програмен продукт "Пегас ", написа нюзру.

Според медията от еврейската страна телефонът на дамата, с която сътрудникът на вестник "Вашингтон пост " е имал брак от 2010 до 2017 година, е бил хакнат. Насиф е измежду към 200-те поданици на Йордания, чиито телефони са станали жертви на хакерски офанзиви ", това заяви арабската информативен организация Аман, представена от нюзру.

"Освен Насиф евентуално с шпионския програмен продукт са били следени членове на Йорданския олимпийски комитет, предприемачи и политици. Сенаторът Мустафа Хамарне съобщи, че в интервала сред февруари и ноември 2021 година е получил няколко известия за неоторизирано проникването в апарата му. "Според информацията офанзивата е била осъществена от израелски компании ", сподели още законодателят в горната камара на Народното събрание на Йорадания ", добави нюзру.

Да напомним, абсурдът с шпионския софутер "Пегас " гръмна предходната година. По медийна информация телефоните на редица водачи от целия свят (сред които бяха френският президент Еманюел Макрон, тогавашният канцлер на Германия Ангела Меркел и други) са били хакнати и от тях е била източена информация.

Насиф бе втората брачна половинка на Хашоги и мащеха на четирите деца на починалия от брака му с Равия ал Туниси.

Известният с рецензиите си към властта в родината си Хашоги бе погубен на 2 октомври 2018 година в саудитското консулство в Истанбул. Той посети дипломатическата задача, с цел да оформи развода си с Ханан Атр. Хашоги планираше да подписа брак с Хатидже Дженгиз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР