Бившата съпруга на Брендо олекна с 85 бона, след като

...
Бившата съпруга на Брендо олекна с 85 бона, след като
Коментари Харесай

Порязаха с 85 бона бившата на Брендо

Бившата брачна половинка на Брендо олекна с 85 бона, откакто Апелативният съд в столицата понижи компенсацията за нелегално обвиняване на Моника Добринова от 100 на 15 хилядарки. Това стана ясно от решение на Софийския апелативен съд (САС) преди дни, пише  " България през днешния ден ". 

САС анулира решението на Софийския градски съд (СГС), с което някогашната на Евелин Банев осъди прокуратурата на 100 бона поради нелегално обвиняване за присъединяване в незаконна група за пране на пари дружно с Брендо и брат му Симо Карайчев.

Миналата година градският съд присъди на Добринова обезщетение от 100 хиляди лв. за морални вреди от противозаконното обвиняване и още 18 хиляди лв. за имуществени вреди от платените от нея адвокатски възнаграждения.

Апелативните магистрати откриха за заслужено прокуратурата да заплати на Добринова единствено 15 бона за неимуществени вреди, само че оставят в действие решението, с което държавното обвиняване е наказано да заплати и 18 хиляди лв. за адвокатските възнаграждения.



Булфото (архив)

Делото против Брендо в България завърши дефинитивно през 2018 година, когато Върховният касационен съд (ВКС) призна за отговорни единствено " кокаиновия крал " и доведения му брат Симо Карайчев за присъединяване в незаконна група, която единствено е имала за цел да пере пари, само че не го е направила. Банев беше наказан на 6 години затвор, а Карайчев получи условна присъда и едвам тогава Добринова и сестра й Десислава Дишлиева (съпруга на убития през 2005 година Константин Дишлиев) бяха дефинитивно оправдани. По това време Брендо беше наказан и в Румъния, и в Италия на 10 и на 20 години решетки, само че съумя да се укрие в Киев, където бе хванат. Брендо не беше екстрадиран, защото придобил и украинско поданство.

Делото в България против " кокаиновия крал " Банев, Карайчев, Добринова и Дишлиева продължи цели 11 години, като в началото градският съд осъди и четиримата, а Добринова получи условна присъда от 3 години затвор. След това Софийският апелативен съд я оправда, само че Върховен касационен съд върна делото за ново разглеждане, с цел да се стигне до втората оправдателна присъда, която към този момент беше доказана от висшите съдии.

Показания за вредите, които Добринова е понесла по време на процеса, са дали татко й и нейна другарка, които описват, че се тревожела най-вече за децата си.

Бившата брачна половинка на Банев се почувствала най-зле при първичната неоправдателна присъда, плачела непрестанно, не можела да спи и почнала да получава паникатаки. Заради медийното отразяване на процеса с месеци не излизала от вкъщи си и даже не включвала тв приемника, с цел да не схваща огромната й щерка какво се приказва за нея.

Съдебният апелативен състав написа, че не може да се одобри, че всички разказани вреди Добринова е търпяла поради повдигнатото й обвиняване. Съдебният състав напомня, че през 2013 година беше отвлечена по-малката й щерка Лара, която след месец и половина беше освободена, като догатките бяха, че Банев е платил откуп от към 1 млн. лева

От друга страна, брачният партньор й Брендо е бил наказан на отнемане от независимост за друго закононарушение в Италия, който развой несъмнено се е отразил отрицателно на Добринова. Ето за какво САС намира, че откритите по размер вреди в актуалното произвеждане не се дължат само и основно на обвиняването. Затова и присъденият размер от общо 100 000 лева не кореспондира нито с размера на вредите, нито с икономическата обстановка в страната за интервала 2007 година до 2018 година, нито с потвърдената фактическа конюнктура ", се споделя в решението на втората инстанция.

Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

  " Кокаиновият крал " се бори да лежи в родна килия

Брендо отхвърля да се помири с отводите на българското правораздаване да излежи присъдите, наложени му от Италия и Румъния, у нас. Борбата продължава пред Апелативния съд в София. Както написа " България Днес ", юристът на Евелин Банев Силвия Найденова е пуснала молбата преди дни, само че дата за делото към момента не е планувана. Брендо апелира следващия отвод на Софийски градски съд да бъде прегледано настояването му за излежаването на присъдите му, наложени в Румъния и Италия, в България. Съдия Мирослав Георгиев за повторно отхвърля разглеждане на сходно искане на Брендо.

Първото е от средата на септември м.г., няколко дни откакто той беше арестуван в Киев, Украйна. Дотогава той беше в неопределеност и бе търсен с европейска заповед за арест и с алена бюлетина на Интерпол.

Искането на Банев е присъдите му, наложени в Италия и Румъния, да бъдат приети и изтърпени у нас дружно с наложеното му наказване от българския съд, което е минимум.

Ако успее да се пребори и завоюва делото в Апелативния съд, Банев ще се изправи пред Темида и ще стартира комплицирано дело за групиране на трите му присъди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР