Бившата съдийка Румяна Ченалова, която стана известна около скандала Яневагейт,

...
Бившата съдийка Румяна Ченалова, която стана известна около скандала Яневагейт,
Коментари Харесай

Съдийката от Яневагейт Румяна Ченалова повежда листа на Възраждане

Бившата съдийка Румяна Ченалова, която стана известна към абсурда " Яневагейт ", ще бъдe лидер на листа на партия " Възраждане " за идните на 4 април парламентарни избори. От думите на ръководителя на партията Костадин Костадинов се разбра, че тя ще е първа в листата на " Възраждане " в Кюстендил.

Костадинов се разгласи за „ рестарт на страната “. Той отхвърли опцията групировката на Васил Божков „ Българско лято “ да употребява регистрацията на „ Възраждане “ за изборите на 4 април и дефинира излязлата в медиите сходна информация като „ подправена вест “.
Името на „ Възраждане беше намесено в една доста глупава клевета, а нашата концепция и нашата цел е да управляваме независимо. И в името на това ние участваме в изборния развой “ , сподели Костадин Костадинов.
Самата Ченалова удостовери с дълга обява във Facebook, че ще бъде претендент за народен представител, повдигнат от партията на Костадин Костадинов, като написа и претекстовете си за това.

Здравейте другари,
Приех предлагането да вземам участие в изборите на 4.04.2021год. като претендент за депутат от гражданската квота на Политическа партия „ Възраждане “.
Знам, че това мое решение ще има разнопосочни последствия, ще последват овации, само че и тиня, вяра, само че и разочарования.
Не присъединяване в Народното събрание непременно, а присъединяване в борбата за независимост и правдивост е задачата и смисъла на решението ми.Всяка стъпка е от голяма важност по пътя към свободата – по този начин мисля аз.
Доверих се на Политическа партия Възраждане ЗАЩОТО:
1.В платформата им за ръководство освен в конкретика, структурирано и аналитично са посочени изискванията в които живеем през днешния ден, само че и методите за превъзмогване на тежките изкривявания в стопанската система, обществения живот, държавността.
2.Основа на управническата им политика са отбрана на главните права и свободи,възможност за оцеляване и развиване на дребния и междинен бизнес, стимулиране на виновното родителство, възобновяване на суверенитета, преоценка и равносметка на „ прехода ”, дефиниране на национални цели и народен блян, повишение на приходите и възстановяване на качеството на живот.
3.ПП Възраждане предлага КОНКРЕТНИ законодателни промени в региона на вътрешната и социална сигурност, правораздаване, по отношение на демографската злополука, стопанска система, ръководство на държавните запаси, бюджет и финанси, обучение, опазване на здравето, районни политики и градоустройство, екология, просвета, медии, просвета и други
4.В региона на външната политика Политическа партия Възраждане предлага основаването на теория за национална сигурност, учредена на националните ни ползи, които не са затворени в териториалните ни граници, а отразяват другите аспекти на националния блян и чието реализиране изисква нападателен, само че в това време рационален и уравновесен външнополитически курс.Като главен приоритет е обрисувано поддържането на положителни и постоянни външнополитически връзки, които да се основават на взаимната изгода, с всички страни и нации, които са доброжелателни към нас.Второто значимо направление е ситуацията на българските общности в чужбина – националните и емигрантските. България би трябвало да бъде духовна и културна обединителка на сънародниците ни, които се намират отвън днешните ни граници.
5.ПП Възраждане предлага създаване на дълготрайна национална теория за развиването на енергетиката, като предлага съответни ограничения и стъпки за реализирането им.
6.ПП Възраждане предлага съответни ограничения за редуциране на държавната администрация и контролиране на ръководството на държавните запаси, преразглеждане на подписаните контракти за концесия, основаване на нов закон за концесиите, който да пази националният интерес.
7.Възраждане предлага централизиране на надзорните и контролните функционалности в региона на фиска, основаване института на Финансов омбудсман с право на законодателна самодейност, основаване на арбитраж по банкови, застрахователни и осигурителни разногласия към Финансовия омбудсман.
8.В региона на данъчната политика Политическа партия Възраждане е за въвеждане на правилото на фамилно подоходно облагане. Вместо обществени надбавки да има данъчни облекчения за работещите родители, да бъдат диференцирани ставките и понижено Данък добавена стойност,ДДС върху храни и медикаменти да бъде отстранен, както и налог „ лихви “, който прибавя непотребна административна тежест, без забележим фискален резултат., както и налог „ уикенд “ – по същата причина, както тъй като дава опция за случайни тълкувания, напън и корупционни практики.В данъчното облагане на компаниите за присъщи фирмени разноски да се признават разноските за вложения в придобиване на благосъстоятелност, предопределена за активността на компанията.
9.Като източници за увеличение на данъчните доходи Политическа партия Възраждане показва въвеждането на прецизен надзор върху износа на приход и укриването на налози посредством вътрешногрупови планове на корпорациите, налог върху приходите от хазартни игри със забележителна данъчна ставка облагане с акцизи рекламата и пропагандата на хазартни игри, въвеждане на налог върху приходите на НПО-тата от задгранични източници, засилен надзор върху компаниите с офшорни притежатели и финансовите им потоци; разбор на приватизационните покупко-продажби. Търсене на метод за обезщетяване на страната при неспазване на уговорките. Търсене на отговорност от Агенцията по приватизация и следприватизационен надзор.
10.Образованието, неговата роля и потребността от преосмисляне и преструктуриране е един от целите на Политическа партия Възраждане. Премахване на административния терор над българския преподавател, понижаване на бюрокрацията, фрапантно съкращаване на документооборота. Диференциране на просветителните стратегии съгласно входното равнище, опциите и потребностите на обучаемите.Освобождаване на опциите да се генерират просветителни начинания и вън от коридорите на министерството.Възстановяване на профилираните учебни заведения, подготвящи професионални фрагменти, като се засилят връзките с бизнеса и промишлеността. Стимулиране на работодателите да подкрепят просветителния развой.Създаване на национални свободно налични библиотека и видеотека с образователно наличие на български език, тъй че всеки възпитаник да употребява тези запаси за своето образование, без значение къде се намира. Да се вкара гъвкава система за финансиране и да бъдат отстранени делегираните бюджети. Да се приключи практиката за закриване на учебни заведения. Да се позволен локалните общности и родителите в действителното ръководство на просветителния развой и ще им се разреши дофинансиране на мечтани от тях действия.
11.В региона на опазването на здравето Политическа партия Възраждане обрисува напълно ясни ограничения и задания: Увеличаване на ресурсите за предварителна защита и профилактика. Възстановяване на учебните здравни кабинети. Система за годишни профилактични прегледи. Изследвания за разкриване в ранен етап на непроявени болести със значима социална тежестСъздаване на звено за инспекции и надзор на лекарските практики, на диагностицирането и на изписването на лекувания и проучвания, за да се предотвратяват и преследват злоупотребите с болните и със средствата на здравните каси.Възстановяване на справедливостта в използването на здравни услуги посредством въвеждане на персонални здравноосигурителни партиди. Въвеждане на доброволност на здравното обезпечаване, което сега е преобразувано в наложително всеобщо здравно обезпечаване.Премахване на монопола на НЗОК и ситуирането й в остра конкурентна среда, обезпечаване на опция за работа и на частни здравни каси. Държавно финансиране, на медицинските действия, обвързани с потребностите, а не с резултатите. Контрол на цените на медикаментите в аптечните вериги. Създаване на верига държавни аптеки, които на пазарен принцип ще се борят със спекулативните цени в аптечните вериги.Създаване на индикативни стандарти и равнища за заплащането на труда на лекарския и нелекарския личен състав в държавните и общински лечебни заведения;Осигуряване на държавно програмно финансиране за проблемите по фамилното обмисляне и асистираната репродукция.Въвеждане на персонална здравна карта с самостоятелна партида. Въвеждане на осведомителните и информационни технологии в отчитането на здравната помощ.. Създаване на стратегии за здравна просвета и здравно обучение на населениетоИнвестиции в квалификацията на медицинския личен състав на всички равнища в здравната система. Стимулиране на студентите по медицина при довеждане докрай да избират специалности, при които се обрисува недостиг.
12.И още, и още…
 Възраждане с оферти за по-добра бизнес среда " Възраждане " с оферти за по-добра бизнес среда
Бизнесът в България е подложен на тестване. Ние от Възраждане считаме, че не може да има богати служащи, в случай че бизнесът е рекетиран, п...
13.Приех поканата на Политическа партия Възраждане и тъй като:
През зимата на 2020г. те проведоха първите митинги против корумпираното държавно управление.Пред постройката на районното министерство десетки бяха обгазени и изгорени с пикантен спрей, бити и ритани от еничарите на властта, които стъпкаха българското знаме.Бях там.
През пролетта на 2020год. още веднъж проведоха митинги против властта, подкрепени от хиляди българи.В името на общата цел възрожденци смъкнаха своите флагове, тъй като на първо място са българи.Бях там.
Политическа партия Възраждане взе участие и в митингите през лятото на 2020г.Точно нейните членове бяха „ недопустимо дейни “ за властта и получиха следващата порция експанзия посредством побоища и арести.
Политическа партия „ Възраждане “ е ЕДИНСТВЕНАТА политическа партия в новата ни история, попаднала в обсега на особено внимание на прокуратурата и решението на властта да я унищожи по всевъзможен метод – посредством иск за заличаването и, посредством гонене на членовете и, арести и формиране на досъдебни производства.
В основата на политиката на партията е националният суверинитет и отбрана на човешките ни и национални права.
 От „ Възраждане “ сезирали Европейска комисия поради офанзивите към партията (ВИДЕО) От „ Възраждане “ сезирали Европейска комисия поради офанзивите към партията (ВИДЕО)
Репресиите против партия " Възраждане " не престават година, сигнализира водачът на партията Костадин Костадинов на конференция в пресклуб...
За мен е изключително значимо, че членовете и съидейниците на партията от основаването и до в този момент организират поредна политика за отбрана на националното ни съзнание.Издават и подаряват учебници по родолюбие, организират сказки и семинари, работят за децата на България.Реставрират и финансират слагането на монументи на българските национални герои.
България е над всичко!
Политическа партия Възраждане не е против Европейския съюз и против друга страна или обединяване.Тя е за отбрана на националния ни интерес и за външнополитически връзки, учредени на взаимно почитание.
Това са претекстовете ми, да приема поканата.
Не са прочувствени.
Прочетох, приказвах, ревизирах.
 Къщата в Барселона и връзката с Яневагейт – заличавали ли са се следи? Къщата в Барселона и връзката с " Яневагейт " – заличавали ли са се следи?
Макар тематиката за китайския ковид да измества от осведомителното пространство тематиката " къща в Барселона ", неуместните въпроси по скан...
Уважавам правото на мнение на всеки.И съм за рационален, градивен и необорим разговор.
Не споделям концепцията за себеутвърждаване по пътя на безпринципното говорене.
Ето за какво от тук нататък НЯМА ДА ДОПУСНА в профила ми да се употребява езика на омразата, разпространението на клюки, обидни изрази, внушения, жлъч, обиди и операции по какъвто и да е метод.Тези, които си разрешат сходно държание, ще бъдат блокирани и докладвани на админите на Facebook.В случай, че квалифицирам действието като закононарушение, ще сезирам прокуратурата при закононарушение от общ темперамент или ще подавам частна просба при закононарушение от частен темперамент.Тези си дейности ще огласявам обществено.
Благодаря на всеки, който ще поддържа позицията ми!
Време е за борба!
Скандалът " Яневагейт "
 Ченалова: От Европа мълчат - като Караянчева Ченалова: От Европа мълчат - като Караянчева
”Вътрешната политика си е ваша работа ”- по този начин звучи в общи линии позицията на немското посолство след вчерашния митинг....
В края на 2015 година уеб сайтът " Биволъ " стартира да разгласява елементи от диалози, в които вземат участие Янева, Ченалова и Мондешки, водени при започване на същата година. По това време ръководения от Янева съд беше разтресен от корупционен скандал, а против нея бяха повдигнати обвинявания за нарушавания при издаването на позволения за подслушване.
В диалозите се загатват имената на основния прокурор Сотир Цацаров, ръководителя на Върховния административен съд Георги Колев и членове на Висшия правосъден съвет (ВСС), близки до тях. Всички те по думите на Янева са я " обгрижвали " по време на абсурда, а основният прокурор даже бил поел ангажимент да " завоалира " нещата по следствието за нелегално подслушване, станало известно като следствието " Червей ". По него Янева беше наказана на две инстанции, само че в границите на процеса стана ясно, че прокуратурата е икономисала да повдигне редица обвинявания.
След излизането на записите и Висш съдебен съвет, и прокуратурата отказваха да се занимават с тях. В последна сметка след напън от Европейската комисия съветът организира скоростна инспекция, която беше прекъсната с аргумента, че не се е удостоверила достоверността на записите. Започналата в следеното напълно от Цацаров антикорупционно звено пък не беше ориентирана към наличието на диалозите, а към това кой е правил записа. Самият основен прокурор освен отхвърли да се отдръпна, до момента в който трае инспекцията, само че и сподели, че е постоянно осведомен за нейното развиване.
В последна сметка прокуратурата образува досъдебно произвеждане за противозаконен запис. Именно това следствие е било прекъснато. Това е станало близо три месеца откакто в изявление за в. " Труд " Мондешки, който е осъждан за измами, разви тезата, че записите са правени по сюжети и са били направени от съдиите, с цел да шантажират. Очевидно прокуратурата, която от три години води следствие за пране на пари, ориентирано към него, е възприела неговата теза. В същото време Румяна Ченалова удостовери, че диалозите са водени и че не става дума за режисура.
В диалозите сред тримата се разкриват данни за въздействието на Делян Пеевски и Движение за права и свободи и в службите за сигурност, Софийския градски съд и Висш съдебен съвет.
Разследването по " Яневагейт " се водеше от прокурор Димитър Франтишек, който работи по редица други основни следствия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР