Бившата ръководителка на румънската антикорупционна агенция Лаура Кьовеши съобщи, че

...
Бившата ръководителка на румънската антикорупционна агенция Лаура Кьовеши съобщи, че
Коментари Харесай

Разрешиха на Кьовеши да напуска страната

Бившата ръководителка на румънската антикорупционна организация Лаура Кьовеши заяви, че Върховният касационен съд е приел обжалването ѝ и е отменил всички ограничения за неотклонение, които ѝ бяха наложени в границите на дело, формирано против нея от Отдела за следствие на закононарушенията в правосъдната система, оповестява „ Аджерпрес “.

"Прие се контестацията, която формулирах, и се разпореди да бъде отстранена мярката правосъден надзор ", съобщи Кьовеши пред публицисти след правосъдното съвещание. Тя уточни, че са анулирани всички наложени ѝ ограничения в границите на правосъдния надзор. "Сега мога да напущам страната, анулиран е правосъдният надзор, анулирани са всички ограничения ", уточни тя.

Освен да напуща страната, Кьовеши имаше и възбрана да приказва пред медиите за делото, по което е разследвана. Също по този начин ѝ беше неразрешено да упражнява активност като прокурор в границите на Главната прокуратура.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно. Същевременно съдийската секция в границите на Висшия съвет на магистратурата съобщи, че има напън от страна на европейски публични представители върху съдията, който преглежда обжалването на Лаура Кодруца Кьовеши против наложения ѝ правосъден надзор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР